Застосування ефірних олій в косметології — боротьба зі специфічними проблемами шкіри

Застосування ефірних олій в косметології — боротьба зі специфічними проблемами шкіри

Ефірні олії давно і успішно застосовуються в косметології. Численні дослідження підтверджують їхню користь для шкіри. Ефірні олії прискорюють оновлення і розвиток клітин шкіри, стимулюють обмінні процеси, виводять токсини і допомагають відновити утворення колагену і еластину, таким чином, роблячи менш помітними результати процесу старіння. Приємний запах ефірних масел покращує настрій і робить їх подвійно корисним інгредієнтом косметичних засобів.

Користь ефірних масел

При використанні ефірних масел в косметології обов’язково враховується тип шкіри людини. Для сухої шкіри підходять ефірні масла сандалового дерева, ромашки, жасмину, апельсина, лаванди, іланг-іланг. Вони стимулюють обмінні процеси і регенерацію шкіри. Для жирної шкіри добре підходять ефірні олії бергамоту, грейпфрута, розмарину, пачулі, гвоздики, лимонного дерева, імбиру, кмину, лаванди, іланг-іланг і чайного дерева. Поліпшити стан проблемної шкіри і позбутися від жирного блиску можна за допомогою ефірних масел м’яти, мирра, апельсина і кипариса.


Ефірні олії застосовуються і для боротьби зі специфічними проблемами шкіри. Наприклад, проти неглибоких зморшок навколо очей допомагають масло сандалового дерева і троянди. За допомогою ефірних масел кипариса, лимона, лаванди, м’яти і шавлії можна зробити менш помітними судинні зірочки. Ефірні олії троянди, ромашки і іланг-іланг допомагають впоратися з реакцією шкіри на стрес. При акне добре допомагають олії бергамоту, кедра, герані, мандаринового дерева, перцевої м’яти і чайного дерева.

В деякі косметичні засоби для боротьби з целюлітом входять ефірні олії кедра, кипариса, герані, грейпфрута, лимона, пачулі і розмарину. Проти лупи дуже ефективні олії шавлії, евкаліпта, лаванди і чайного дерева. Хорошими засобами проти випадіння волосся є ефірні олії базиліка, кедра, іланг-іланг, розмарину.

Для зменшення розтяжок можна використовувати ефірна олія лаванди, мандаринового дерева, або мирри.

Сьогодні можна купити різноманітну косметичну продукцію з ефірними маслами, однак при бажанні кожен може самостійно додавати масла в косметику як промислового, так і домашнього виробництва.
Застосування ефірних олій в косметології — боротьба зі специфічними проблемами шкіри Застосування ефірних олій в косметології — боротьба зі специфічними проблемами шкіри Reviewed by Unknown on жовтня 10, 2017 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.