Пляцок "Чудо на яйцях"

Пляцок "Чудо на яйцях"


Інгредієнти:


Жовте тісто
жовтки 7 шт.
яйце 1 шт.
цукор 4 ст.л.
мука 4 ст.л.
розпушувач 1 ч.л.
оцет 2 ст.л.
Біле тісто
Білки 7 шт.
цукор 1 скл.
ваніль 1 п.
оцет 2 ст.л.
мука 3 ст.л.
крохмаль 3 ст.л.
розпушувач 1 ч.л.
Маковий бісквіт
яйця 6 шт.
цукор 6 ст.л.
мука 6 ст.л.
амоній 1 ч.л.
кефір 4 ст.л.
мак 150 г
 Крем
масло 300 г
згущенка варена 400 г
какао 3 ст.л.
горілка 2 ст.л
Рецепт пляцка "Чудо на яйцях" вже давно у мене в записнику. Це один з моїх улюблених пляцків. І не тільки моїх. Пляцок "Чудо на яйцях " є мабуть на кожному весіллі, це дійсно популярний весільний пляцок на Західній Україні. І не даремно. Він дуже смачний, м"якенький, високий та гарний. Що ще треба для пляцка на святковий стіл? Також він всесезонний. Такий смачний пляцок можна готувати в будь-яку пору року. І завжди доречно. Крем сюди можна давати і заварний, і сметанний, і масляний.  Словом, дивіться і  готуйте пляцок "Чудо на яйцях" (якщо Ви, часом, вже про нього забули)


Загрузка...
Як приготувати

Форма 25*35 см

Жовте тісто. 7 жовтків + 1 яйце збити, додати 4 ст.л. цукру, збити. Додати 4 ст.л. муки + 1 ч.л. порошку до печива, оцет та замісити тісто.

Біле тісто. 7 білків збити в піну, додати цукор та ваніль, збити до "стійких піків". Додати 3 ст. л. муки, 3 ст.л. крохмалю, порошок до печива, оцет та замісити тісто.

У форму викласти спочатку жовте тісто, зверху на нього біле тісто. Випікати  при температурі 190 град приблизно 40 хв.

Маковий корж. 6 білків збити, додати цукор, збити. Додати 6 жовтків, збити. 1 ч.л. харчового амонію. розчинити у 4 ст.л. кефіру до утворення піни, додати в яєчну суміш. Додати муку, мелений мак та замісити тісто. Випікати при температурі 190 град 40 хв. Вийняти з форми, остудити. Розрізати на 2 ч.

Крем. 300 г м"якого масла збити , додати 400 г вареної згущенки, перемішати. Додати 3 ст.л. какао та 2 ст.л. горілки. Збити все в однорідну суміш.

Збираємо пляцок. маковий корж - 1/2 крему - жовто-білий корж - 1/2 крему - маковий корж. Зверху пляцок полити шоколадною помадкою.





Пляцок "Чудо на яйцях" Пляцок "Чудо на яйцях" Reviewed by Unknown on червня 27, 2018 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.