СИРНИК З ВИШНЯМИ (СМАКОТА)
Інгредієнти:
Тісто:
- маргарин: 250 г;
- борошно: 300 г;
- яєчні жовтки: 2;
- цукор: 100 гр.;
- порошок для печива: 1 ч.л. (6 г);
- какао: 20 г.
Сирна маса:
- сир: 600 г;
- цукор: 150 г;
- крохмаль картопляний: 1 ст.л. (16 г);
- вершкове масло: 100 г;
- яєчні жовтки: 5;
- яєчні білки: 3;
- молоко: 50 мл;
- ванільна есенція: кілька крапель;
- порошок для печива: 1 ч.л. (6 г).
Начинка:
- вишні свіжі або консервовані у власному соці: 200 г;
- яєчні білки: 4;
- цукор: 100 г (якщо вишні солодкі, 50 г цукру);
- вишневий кисіль: 1 пачка (40 г, польська фірма "Emix")
Приготування:
Тісто:
Готуємо тісто: м'який маргарин вимішати з жовтками, цукром, порошком для печива.
Поділити масу на дві частини: меншу - 130 г та більшу - 260 г.
До більшої частини додати 20 г какао, 200 г борошна та замісити тісто. До меншої додати 100 г. борошна, замісити тісто.
Шоколадне тісто поділити на дві рівні частини.
Світле та шоколадне тісто покласти у морозильну камеру на 2 години.
Сирна маса:
Сир перемолоти, додати збиті з цукром жовтки та білки, охолоджене топлене масло, молоко, крохмаль, порошок для печива, кілька крапель ванільної есенції.
Вишнева маса:
Свіжі вишні почистити від кісточок, якщо консервовані - відцідити сік.
Збити яєчні білки з цукром, додати кисіль, вимішати.
До білкової маси додати вишні.
Готуємо тісто до випікання:
У форму розміром 23х32 см. викласти змащений маслом пергамент. На вистелений у формі пергамент потерти на грубій тертці заморожене біле тісто. На терте тісто викласти сирну масу; на неї потерти на грубій тертці 1-шу частину замороженого шоколадного тіста. На терте шоколадне тісто викласти вишневу масу, а зверху потерти на грубій тертці 2-гу частину замороженого шоколадного тіста.
Випікаємо:
Духовку завчасно розігріти до 200 градусів. Випікати 45 хв при температурі 190 ºС.
Випечений пляцок вийняти з духовки та залишити у формі до повного вистигання. Коли пляцок буде холодний, вийняти з форми та зняти пергамент.
Загрузка...
Пляцок можна подавати зі сметаною чи вершковим кремом.
СИРНИК З ВИШНЯМИ (СМАКОТА)
Reviewed by Unknown
on
червня 29, 2018
Rating:
Немає коментарів: