Варення з айви - надзвичайно гарний і запашний десерт.

                Варення з айви - надзвичайно гарний і запашний десерт.


Щоб приготувати варення з айви, вам знадобиться:

1,5 кг айви, 1,2 кг цукру, 4 склянки води, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти.

Варення з айви - приготування:

Айву помийте, очистіть від шкірки і внутрішньої костистої частини з насінням.

Очистки складіть у каструлю, залийте водою і проваріть 10-15 хвилин.
Відвар процідіть.

Айву наріжте скибочками довільної величини, складіть у каструлю, залийте підготовленим відваром і варіть 7-10 хвилин, поки айва не стане м'якою.

Злийте з айви відвар.

Візьміть 3 склянки айвового відвару і приготуйте на ньому цукровий сироп.

Залийте сиропом остиглу айву, доведіть варення з айви до кипіння, зніміть з вогню і дайте йому охолонути.


Потім варення знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння, поваріть 5 хвилин і дайте охолонути.

Втретє у варення з айви додайте лимонну кислоту, проваріть до готовності і закатайте.

Готовність варення можна перевірити, капнувши сироп на блюдце - якщо крапля не розтеклася, варення з айви готово.

Переверніть банки, укрийте ковдрою і залиште до повного охолодження.

Варення з айви добре зберігається у прохолодному темному місці.

Смачного!





Варення з айви - надзвичайно гарний і запашний десерт. Варення з айви - надзвичайно гарний і запашний десерт. Reviewed by Unknown on вересня 28, 2017 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.