Варення з айви - надзвичайно гарний і запашний десерт.
Щоб приготувати варення з айви, вам знадобиться:
1,5 кг айви, 1,2 кг цукру, 4 склянки води, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти.
Варення з айви - приготування:
Айву помийте, очистіть від шкірки і внутрішньої костистої частини з насінням.
Очистки складіть у каструлю, залийте водою і проваріть 10-15 хвилин.
Відвар процідіть.
Айву наріжте скибочками довільної величини, складіть у каструлю, залийте підготовленим відваром і варіть 7-10 хвилин, поки айва не стане м'якою.
Злийте з айви відвар.
Візьміть 3 склянки айвового відвару і приготуйте на ньому цукровий сироп.
Залийте сиропом остиглу айву, доведіть варення з айви до кипіння, зніміть з вогню і дайте йому охолонути.
Потім варення знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння, поваріть 5 хвилин і дайте охолонути.
Втретє у варення з айви додайте лимонну кислоту, проваріть до готовності і закатайте.
Готовність варення можна перевірити, капнувши сироп на блюдце - якщо крапля не розтеклася, варення з айви готово.
Переверніть банки, укрийте ковдрою і залиште до повного охолодження.
Варення з айви добре зберігається у прохолодному темному місці.
Смачного!
1,5 кг айви, 1,2 кг цукру, 4 склянки води, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти.
Варення з айви - приготування:
Айву помийте, очистіть від шкірки і внутрішньої костистої частини з насінням.
Очистки складіть у каструлю, залийте водою і проваріть 10-15 хвилин.
Відвар процідіть.
Айву наріжте скибочками довільної величини, складіть у каструлю, залийте підготовленим відваром і варіть 7-10 хвилин, поки айва не стане м'якою.
Злийте з айви відвар.
Візьміть 3 склянки айвового відвару і приготуйте на ньому цукровий сироп.
Залийте сиропом остиглу айву, доведіть варення з айви до кипіння, зніміть з вогню і дайте йому охолонути.
Потім варення знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння, поваріть 5 хвилин і дайте охолонути.
Втретє у варення з айви додайте лимонну кислоту, проваріть до готовності і закатайте.
Готовність варення можна перевірити, капнувши сироп на блюдце - якщо крапля не розтеклася, варення з айви готово.
Переверніть банки, укрийте ковдрою і залиште до повного охолодження.
Варення з айви добре зберігається у прохолодному темному місці.
Смачного!
Варення з айви - надзвичайно гарний і запашний десерт.
Reviewed by Unknown
on
вересня 28, 2017
Rating:
Немає коментарів: