Курка по-французьки

                    Курка по-французьки

Склад:


м'ясо курки (філе) – 1 кг;

ріпчаста цибуля – 2-3 шт.;

картопля – 700 г;

твердий сир – 300 г;

майонез – 100-150 г;

соняшникова або оливкова олія – 1 ст. л.;

сіль, суміш перців та інші приправи.


Приготування:


М'ясо курки слід гарненько промити і висушити. Його треба порізати на поздовжні порційні шматки, бажано, щоб вони вийшли тонкими.

Потім, використовуючи кухонний молоток, злегка відбийте шматки курячого філе.

Деко змастіть рівномірно соняшниковою або оливковою олією, а зверху викладіть шматки м'яса (трохи внахлест).

Куряче м'ясо потрібно посолити і приправити спеціями. Краще всього використовувати універсальні спеції, які підходять і до м'ясних, і до овочевих страв.

Картоплю необхідно очистити і гарненько вимити. Поріжте коренеплоди на порційні шматки, бажано кружечками і викладіть наступним шаром.

Ріпчасту цибулю треба очистити і порізати кільцями або півкільцями. Попередньо цибулю можна замаринувати протягом 30 хвилин. Нарізану цибулю викладіть зверху на картоплю. Пам'ятайте, чим більше цибулі, тим соковитіше вийде курка по-французьки.

Натріть твердий сир на тертці.

Натертий сир викладається наступним шаром. Його потрібно акуратно прим'яти руками, щоб шар був щільним. Чим більше сиру, тим товщі вийде скоринка.

За бажанням зверху страву можна полити майонезом.

Випікати курку по-французьки слід в духовці не менше 40 хвилин при температурному режимі 200°.

Готову страву ріжуть на порційні шматки і подається до столу гарячим.

Курка по-французьки Курка по-французьки Reviewed by Unknown on жовтня 23, 2017 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.