Пляцок з маком "Чорна хмара"
Мак. 400 г маку перемолоти в кавомолці, запарити, остудити. Додати 2 яйця, 1/2 скл. цукру, 2 ст.л. манки, 2 ст.л. крохмалю. Перемішати. Викласти 1/2 частину макової маси у форму, застелену пергаментом.
Бісквіт. 8 білків збити, поступово додати 1,5 скл. цукру, збивати. Додати жовтки, збити. Додати 1/3 скл. олії, 8 ст.л. з "чубком" муки, 1 п. порошку до печива. Добре все перемішати. Відділити половину тіста, додати до неї 2 ст.л. какао, перемішати. Столовою ложкою викласти половину світлого тіста на мак, потім половину темного, чергуючи в шахматному порядку, як на фото. Випікати маківник при температурі 190 град 40- 50 хв, поки тісто підрум"яниться. Так само обимо другий корж - викладаємо решту маку, біле та темне тісто.
Крем. 1 скл. грецьких горіхів змолоти через м"ясорубку, або у блендері. Залити 1 скл. гарячого молока, накрити кришкою, остудити. Збити з 250 г масла + 1 скл. цукру-пудри.
Перекладаємо пляцок маковою частиною до середини.
Пляцок з маком "Чорна хмара"
Reviewed by Unknown
on
листопада 02, 2017
Rating:

Немає коментарів: