Картопляні пончики - приголомшливо смачне частування

Картопляні пончики - приголомшливо смачне частування

картопля - 500 г; молоко - 300 мл; борошно - 1 кг; рослинне масло - 120 г; активовані дріжджі сухі - 15 г; сирі курячі яйця - 2 шт.; цукор - 100 г; сіль - чайна ложка; гаряча вода - 2-3 столові ложки; цукрова пудра - 150 р. Приготування Картопля очищаємо, промиваємо і відварюємо в злегка підсоленій воді. Частина картопляного відвару зливаємо, а приблизно 100-150 г залишаємо. Відвар охолоджуємо до кімнатної температури і розпускаємо в ньому дріжджі. Картоплю розминаємо до стану пюре, вливаємо в нього підігріте молоко, масло, додаємо скільки потрібно солі, цукру, а також вливаємо яйця і розчинені дріжджі. Все перемішуємо і поступово підмішуємо двічі просіяне через сито борошно. Коли тісто стане м'яким і еластичним, відставляємо його в тепле місце на одну годину. Через годину обминаємо тісто і ставимо туди ж ще на півгодини. Стіл посипаємо борошном, розкачуємо тісто. Вирізаємо склянкою кружечки. Можна зробити в середині дірочки посудом з меншим діаметром. Вийдуть пампушки у вигляді кілець. У глибокій сковороді розігріваємо велику кількість олії (щоб тісто в олії плавало) і обсмажуємо в ньому кожен пончик з двох сторін. Викладаємо на сито або на паперові рушники, щоб дати можливість піти зайвому жиру. Зверху пончики посипаємо цукровою пудрою або змащуємо солодким сиропом з пудри і гарячої води. Пончики тому же рецептом можна зробити і з додаванням начинки, наприклад з чорносливу. Його попередньо розпарюють і нарізають дрібними шматочками. А тепер давайте приготуємо несолодкі пончики. Вони відмінно підійдуть в якості закуски. Кожен кульку з картопляного тіста нанизуємо на спеціальні фуршетні шпажки. І виглядають красиво, і зручно брати, не вимазивая в жир руки.
  • картопля - 500 г;

  • молоко - 300 мл;

  • борошно - 1 кг;

  • рослинне масло - 120 г;

  • активовані дріжджі сухі - 15 г;

  • сирі курячі яйця - 2 шт.;

  • цукор - 100 г;

  • сіль - чайна ложка;

  • гаряча вода - 2-3 столові ложки;

  • цукрова пудра - 150 р.


  • Приготування 
  • Картопля очищаємо, промиваємо і відварюємо в злегка підсоленій воді. Частина картопляного відвару зливаємо, а приблизно 100-150 г залишаємо. Відвар охолоджуємо до кімнатної температури і розпускаємо в ньому дріжджі.
  • Картоплю розминаємо до стану пюре, вливаємо в нього підігріте молоко, масло, додаємо скільки потрібно солі, цукру, а також вливаємо яйця і розчинені дріжджі. Все перемішуємо і поступово підмішуємо двічі просіяне через сито борошно. Коли тісто стане м'яким і еластичним, відставляємо його в тепле місце на одну годину. Через годину обминаємо тісто і ставимо туди ж ще на півгодини. 
  • Стіл посипаємо борошном, розкачуємо тісто. Вирізаємо склянкою кружечки. Можна зробити в середині дірочки посудом з меншим діаметром. Вийдуть пампушки у вигляді кілець. 
  • У глибокій сковороді розігріваємо велику кількість олії (щоб тісто в олії плавало) і обсмажуємо в ньому кожен пончик з двох сторін. Викладаємо на сито або на паперові рушники, щоб дати можливість піти зайвому жиру. Зверху пончики посипаємо цукровою пудрою або змащуємо солодким сиропом з пудри і гарячої води. 
  • Пончики тому же рецептом можна зробити і з додаванням начинки, наприклад з чорносливу. Його попередньо розпарюють і нарізають дрібними шматочками. 
  • Картопляні пончики - приголомшливо смачне частування Картопляні пончики - приголомшливо смачне частування Reviewed by Unknown on березня 29, 2018 Rating: 5

    Немає коментарів:

    На платформі Blogger.