Картопляні пончики - приголомшливо смачне частування
картопля - 500 г;
молоко - 300 мл;
борошно - 1 кг;
рослинне масло - 120 г;
активовані дріжджі сухі - 15 г;
сирі курячі яйця - 2 шт.;
цукор - 100 г;
сіль - чайна ложка;
гаряча вода - 2-3 столові ложки;
цукрова пудра - 150 р.
Приготування
Картопля очищаємо, промиваємо і відварюємо в злегка підсоленій воді. Частина картопляного відвару зливаємо, а приблизно 100-150 г залишаємо. Відвар охолоджуємо до кімнатної температури і розпускаємо в ньому дріжджі.
Картоплю розминаємо до стану пюре, вливаємо в нього підігріте молоко, масло, додаємо скільки потрібно солі, цукру, а також вливаємо яйця і розчинені дріжджі. Все перемішуємо і поступово підмішуємо двічі просіяне через сито борошно. Коли тісто стане м'яким і еластичним, відставляємо його в тепле місце на одну годину. Через годину обминаємо тісто і ставимо туди ж ще на півгодини.
Стіл посипаємо борошном, розкачуємо тісто. Вирізаємо склянкою кружечки. Можна зробити в середині дірочки посудом з меншим діаметром. Вийдуть пампушки у вигляді кілець.
У глибокій сковороді розігріваємо велику кількість олії (щоб тісто в олії плавало) і обсмажуємо в ньому кожен пончик з двох сторін. Викладаємо на сито або на паперові рушники, щоб дати можливість піти зайвому жиру. Зверху пончики посипаємо цукровою пудрою або змащуємо солодким сиропом з пудри і гарячої води.
Пончики тому же рецептом можна зробити і з додаванням начинки, наприклад з чорносливу. Його попередньо розпарюють і нарізають дрібними шматочками.
А тепер давайте приготуємо несолодкі пончики. Вони відмінно підійдуть в якості закуски. Кожен кульку з картопляного тіста нанизуємо на спеціальні фуршетні шпажки. І виглядають красиво, і зручно брати, не вимазивая в жир руки.
картопля - 500 г;
молоко - 300 мл;
борошно - 1 кг;
рослинне масло - 120 г;
активовані дріжджі сухі - 15 г;
сирі курячі яйця - 2 шт.;
цукор - 100 г;
сіль - чайна ложка;
гаряча вода - 2-3 столові ложки;
цукрова пудра - 150 р.
Приготування
Картопля очищаємо, промиваємо і відварюємо в злегка підсоленій воді. Частина картопляного відвару зливаємо, а приблизно 100-150 г залишаємо. Відвар охолоджуємо до кімнатної температури і розпускаємо в ньому дріжджі.
Картоплю розминаємо до стану пюре, вливаємо в нього підігріте молоко, масло, додаємо скільки потрібно солі, цукру, а також вливаємо яйця і розчинені дріжджі. Все перемішуємо і поступово підмішуємо двічі просіяне через сито борошно. Коли тісто стане м'яким і еластичним, відставляємо його в тепле місце на одну годину. Через годину обминаємо тісто і ставимо туди ж ще на півгодини.
Стіл посипаємо борошном, розкачуємо тісто. Вирізаємо склянкою кружечки. Можна зробити в середині дірочки посудом з меншим діаметром. Вийдуть пампушки у вигляді кілець.
У глибокій сковороді розігріваємо велику кількість олії (щоб тісто в олії плавало) і обсмажуємо в ньому кожен пончик з двох сторін. Викладаємо на сито або на паперові рушники, щоб дати можливість піти зайвому жиру. Зверху пончики посипаємо цукровою пудрою або змащуємо солодким сиропом з пудри і гарячої води.
Пончики тому же рецептом можна зробити і з додаванням начинки, наприклад з чорносливу. Його попередньо розпарюють і нарізають дрібними шматочками.
Картопляні пончики - приголомшливо смачне частування
Reviewed by Unknown
on
березня 29, 2018
Rating:

Немає коментарів: