Чахохбілі з курки

                          Чахохбілі з курки


Чахохбілі – стародавнє грузинське блюдо, його готували ще в доколумбову епоху, коли на нашому континенті не чували про помідори. Для додання соусу характерної кислинки тоді клали тклапі з аличі або кизилу, висушене у вигляді пастили. І ви теж можете додати шматочок тклапі – його завжди можна купити на ринках у грузинських продавців. Якщо буде можливість, постарайтеся придбати свіжий уцхо-сунелі, врожаю цього року. Це дуже важлива спеція для чахохбілі. Ну і курка, звичайно, повинна бути фермерською.

Інгредієнти:
1 курка вагою 1,5–2 кг;
4-6 стиглих помідорів;
4-5 цибулин;
по 1 пучку кропу і петрушки;
1 пучок фіолетового базиліка;
5-6 зубчиків часнику;
2 гострих перцю;
щіпка уцхо-сунелі;
невеликий шматочок тклапі;
топлене масло;
морська сіль.


Як приготувати чахохбілі.

Розріжте курку на порційні шматки. У великій глибокій сковороді або каструлі з товстим дном розігрійте топлене масло, покладіть шматки курки і обсмажте на середноьму вогні до рум'яної скоринки з усіх боків. Прикрийте кришкою, уме
ншіть вогонь, тушкуйте до напівготовності.
 Очистіть і тонко наріжте цибулю. Посипте цибулею курку і ретельно перемішайте.
Обшпарте помідори окропом, зніміть шкірку. Наріжте помідори або натріть на крупній тертці так, щоб залишалися невеликі шматочки.
Додайте помідори до курки, доведіть до кипіння, закрийте кришкою і тушкуйте майже до готовності. Дрібно наріжте всю зелень, включаючи стебла, – але стебла нарізайте окремо.

Очистіть часник і крупно наріжте. Перці чилі при бажанні очистіть від насіння, наріжте м'якоть. Складіть чилі, часник і стебла в ступку і потовчіть в пасту, додавши солі.

Покладіть до курки зелень, пасту з ступки, уцхо-сунелі і шматочки тклапі. Ще посоліть і поперчіть.
Тушкуйте до м'якості курки.

Подавайте чахохбілі гарячим.




Загрузка...
Чахохбілі з курки Чахохбілі з курки Reviewed by Unknown on березня 29, 2018 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.