Жешов'як
Для тіста:
Масло – 150 г.
Цукор – 180 г.
Яйця – 2 штуки.
Жовток – з 1 яйця.
Розпушувач – 2 ч.л.
Борошно – 400-500 г.
Макова маса:
Мак – 250 г.
Яйця – 2 штуки.
Цукор – 1 склянка.
Ванільний цукор – 10 г.
Горіхи – ½ склянки (можна і без них).
Сирна маса:
Сир – 700 г.
Яйця – 3 штуки.
Цукор – 1 склянка.
Цедра та сік з одного лимона.
Масло – 150 г.
Крохмаль – 2 ст.л.
Родзинки – 50 г (можна і без них).
Яблучна маса:
Яблука – 1 кг.
Цукор – 1 склянка.
Желе лимонне – 1 пачка.
Жешов'як приготування
Масло збиваємо з цукром до пухкої маси, продовжуючи збивати по черзі вводимо яйця та жовток. Борошно змішуємо з розпушувачем та вмішуємо в масляну суміш. Замішуємо м’яке тісто. Ставимо тісто в холодильник на 30 хвилин.
Виймаємо тісто з холодильника ділимо на дві частини.
Одну розкачуємо випікаємо порожній корж. Другу частину поки повертаємо в холодильник.
Мак добре промиваємо, заливаємо окропом, ставимо на вогонь, варимо 5-7 хвилин. Проціджуємо мак та перемелюємо у блендері (можна мак змолоти на м’ясорубці, втерти в макітрі). Яйця збиваємо разом з цукром та ванільним цукром, горіхи перемелюємо на м’ясорубку. Змішуємо, мак, яйця та горіхи.
Жовтки відділяємо від білків. Білки відправляємо в холодильник. Сир перетираємо, додаємо жовтки, розтоплене (охолоджене) масло, крохмаль, цедру та сік лимону, родзикнки, вимішуємо. Білки дістаємо з холодильника, збиваємо з цукром до стійких піків. Акуратно лопаткокою вмішуємо білки в сирну масу.
Виймаємо другу частину тіста з холодильника, розкачуємо, перекладаємо в форму для випікання. Зверху на корж рівномірно розподіляємо макову масу, на мак викладаємо сирну масу. Випікаємо при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.
Яблука чистимо від шкірки, виймаємо серединку, тремо на грубу тертку, додаємо цукор, тушкуємо 15-20 хвилин на середньому вогні. Знімаємо яблука з вогню та додаємо лимонне желе, добре вимішуємо.
Збираємо пляцок. На низ в нас піде корж з маком та сиром. Зверху викладаємо теплу яблучну суміш, накриваємо чистим коржем. Зверху на пляцок ставимо дерев’яну дощечку, на яку поставимо невеличкий тягарець (товсту кулінарну книжку ;)).
Готовий пляцок оформлюємо, за бажанням, розтопленим шоколадом.
Смачного!
Масло – 150 г.
Цукор – 180 г.
Яйця – 2 штуки.
Жовток – з 1 яйця.
Розпушувач – 2 ч.л.
Борошно – 400-500 г.
Макова маса:
Мак – 250 г.
Яйця – 2 штуки.
Цукор – 1 склянка.
Ванільний цукор – 10 г.
Горіхи – ½ склянки (можна і без них).
Сирна маса:
Сир – 700 г.
Яйця – 3 штуки.
Цукор – 1 склянка.
Цедра та сік з одного лимона.
Масло – 150 г.
Крохмаль – 2 ст.л.
Родзинки – 50 г (можна і без них).
Яблучна маса:
Яблука – 1 кг.
Цукор – 1 склянка.
Желе лимонне – 1 пачка.
Жешов'як приготування
Масло збиваємо з цукром до пухкої маси, продовжуючи збивати по черзі вводимо яйця та жовток. Борошно змішуємо з розпушувачем та вмішуємо в масляну суміш. Замішуємо м’яке тісто. Ставимо тісто в холодильник на 30 хвилин.
Виймаємо тісто з холодильника ділимо на дві частини.
Одну розкачуємо випікаємо порожній корж. Другу частину поки повертаємо в холодильник.
Мак добре промиваємо, заливаємо окропом, ставимо на вогонь, варимо 5-7 хвилин. Проціджуємо мак та перемелюємо у блендері (можна мак змолоти на м’ясорубці, втерти в макітрі). Яйця збиваємо разом з цукром та ванільним цукром, горіхи перемелюємо на м’ясорубку. Змішуємо, мак, яйця та горіхи.
Жовтки відділяємо від білків. Білки відправляємо в холодильник. Сир перетираємо, додаємо жовтки, розтоплене (охолоджене) масло, крохмаль, цедру та сік лимону, родзикнки, вимішуємо. Білки дістаємо з холодильника, збиваємо з цукром до стійких піків. Акуратно лопаткокою вмішуємо білки в сирну масу.
Виймаємо другу частину тіста з холодильника, розкачуємо, перекладаємо в форму для випікання. Зверху на корж рівномірно розподіляємо макову масу, на мак викладаємо сирну масу. Випікаємо при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.
Яблука чистимо від шкірки, виймаємо серединку, тремо на грубу тертку, додаємо цукор, тушкуємо 15-20 хвилин на середньому вогні. Знімаємо яблука з вогню та додаємо лимонне желе, добре вимішуємо.
Збираємо пляцок. На низ в нас піде корж з маком та сиром. Зверху викладаємо теплу яблучну суміш, накриваємо чистим коржем. Зверху на пляцок ставимо дерев’яну дощечку, на яку поставимо невеличкий тягарець (товсту кулінарну книжку ;)).
Готовий пляцок оформлюємо, за бажанням, розтопленим шоколадом.
Смачного!
Загрузка...
Жешов'як
Reviewed by Unknown
on
квітня 01, 2018
Rating:
Немає коментарів: