Салалат з маринованими опеньками - п'ять кращих рецептів. Як правильно і смачно приготувати салат з маринованими опеньками.
Салат з маринованими опеньками - п'ять кращих рецептів. Як правильно і смачно приготувати салат з маринованими опеньками.
Салат з маринованими опеньками - загальні принципи приготування
Багато любителі грибних салатів воліють додавати в закуску саме опеньки. Вся справа в їх приємний аромат, злегка в'язкий смак і мініатюрному розмірі. В різні салати і закуски ці гриби найчастіше додаються в маринованому вигляді. Салат з маринованими опеньками можна готувати, комбінуючи між собою різні продукти: свіжі та перероблені овочі, курку, шинку, сир, яйця, мариновані і консервовані продукти. Пощастило тим, хто завбачливо заготовлює на зиму консервацію: можна дістати з запасів баночку ароматних маринованих опеньків і приготувати з них найсмачніший салат. Якщо таке можливо ні, то доведеться дійти до найближчого магазину і придбати продукт - мариновані опеньки не є дефіцитом і продаються практично скрізь.
Салат з маринованими опеньками приваблює не тільки різноманітністю інгредієнтів, але і різними варіантами приготування. Закуску можна приготувати, змішавши всі компоненти салату разом із заправкою або розклавши продукти гірками. У багатьох рецептах салату з маринованими опеньками продукти викладаються шарами і промащуються заправкою. Не обмежений і вибір самої заправки: можна використовувати майонез, сметану, суміш майонезу і сметани, рослинні масла і різноманітні соуси, приготовлені на основі майонезу або олії з додаванням спецій і трав.
Салат з маринованими опеньками - підготовка продуктів та посуду
Готують салат з маринованими опеньками, як і всі інші закуски, в салатниці або глибокій мисці. Перш ніж скласти всі інгредієнти в посуд і перемішати їх з заправкою, слід попередньо обробити продукти. З маринованих опеньків необхідно зцідити зайву рідину і викласти в миску. У більшості рецептів ці гриби використовуються цілком, так як їх розмір невеликий. Овочі і м'ясо перед обробкою слід вимити, після цього можна приступити до варінні або обжарке інгредієнтів. Після завершення теплової обробки компоненти салату з маринованими опеньками нарізають, як того вимагає рецептура закуски. Подається страва на звичайних тарілках або в індивідуальних стаканчиках або формочках.
Рецепти салату з маринованими опеньками:
Рецепт 1: Салат з маринованими опеньками
Це смачне і поживне блюдо особливо припаде до смаку чоловічої аудиторії, завдяки вхідним до складу оптами і курячому м'ясу. З приготуванням цієї закуски впорається навіть недосвідчена господиня, так як готується салат з маринованими опеньками дуже легко з самих звичайних продуктів.
Необхідні інгредієнти:
Куряче філе - 200 г;
Маленька баночка маринованих опеньків;
Картопля - 3-4 шт.;
2 яйця;
Кріп;
Майонез.
Спосіб приготування:
Куряче філе зварити до готовності, дати м'ясу охолонути, нарізати у вигляді маленьких кубиків. Картоплю відварити у мундирі, охолодити, очистити від шкірки, порізати також кубиками. Зварені круто яйця порубати, кріп дрібно порубати. Тепер можна почати викладати шари салату з маринованими опеньками: першим шаром будуть гриби, промазані майонезом, далі слід куряче м'ясо і майонез, наступний шар - яйця і майонез, останній - картопля. Поставити салат в холодильник на 2 години просочуватися. Перед подачею перевернути салатницю на широке плоске блюдо таким чином, щоб грибочки виявилися зверху. Прикрасити страву зеленню кропу.
Рецепт 2: Салат з маринованими опеньками і огірками
Ця невигадлива закуска дуже швидко готується, але гості і з залишаться від неї без розуму. Ідеальний варіант для застілля, особливо часу на приготування складних страв немає.
Необхідні інгредієнти:
Банку гострих маринованих корнішонів;
Банку маринованих опеньків;
Червоний салатний цибуля - 2 шт.;
6 картоплин;
Рослинне масло.
Спосіб приготування:
Картоплю відварити в шкірці, остудити, зняти шкірку і нарізати невеликими кубиками. Мариновані корнішони нарізати кружечками. З опеньків злити рідину. Цибулю нарізати тонкими кільцями. Змішати всі інгредієнти в мисці і заправити рослинним маслом. Масло можна замінити або змішати з маринадом від опеньків.
Рецепт 3: Салат з маринованими опеньками і шинкою
Красиве святкове блюдо, яке стане гідною прикрасою будь-якого столу. Готується салат досить просто з доступних продуктів.
Необхідні інгредієнти:
Мариновані опеньки - 430 г;
2 картоплини;
2 моркви;
Шинка - 320 г;
3 курячих яйця;
Мариновані огірочки;
Майонез.
Спосіб приготування:
Опеньки відкинути на друшляк, дати воді стекти. Картоплю відварити, почистити і натерти на тертці. Моркву відварити, почистити і також натерти на крупній тертці. Шинку нарізати тонкими брусочками. Огірки дрібно порубати. Взяти глибоку салатницю або миску, змастити стінки рослинним маслом. На дно викласти опеньки. Зверху розкласти картоплю і промазати майонезом. На картоплю викласти нарізану шинку, як слід розподілити по поверхні і промазати майонезом. Поверх м'яса розкласти натерту моркву. Наступний шар - яйця і майонез. Останній шар - мариновані огірки і трохи майонезу. Поставити салат в холодильник на кілька годин настоюватися. Перед подачею перевернути закуску на плоске блюдо.
Рецепт 4: Салат з маринованими опеньками та квасолею
Швидкий і смачний рецепт салату з маринованими опеньками. Страву можна подавати до святкового столу або готувати до обіду у звичайні дні.
Необхідні інгредієнти:
Маленька банка маринованих опеньків;
1 помідор;
2 маринованих огірка;
70 г твердого сиру;
Житні сухарики з томатним смаком - 1 пачка;
Банку консервованої квасолі;
Зелена цибуля;
Майонез.
Спосіб приготування:
Опеньки і квасолю відцідити від рідини. Помідори та огірки нарізати невеликими кубиками. Сир натерти на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізати. З'єднати всі інгредієнти в мисці, заправити майонезом і перемішати. За 5 хвилин до подачі додати в салат житні сухарики.
Рецепт 5: Салат з маринованими опеньками і копченою грудкою
Дуже смачний, ситний і смачний салат. Страву можна запропонувати гостям за святковим столом.
Необхідні інгредієнти:
Копчена куряча грудка - 1 шт.;
4 солоних огірка;
Банку маринованих опеньків;
Банка зеленого горошку;
Пачка сухариків з грибним або м'ясним смаком;
Майонез - за смаком.
Спосіб приготування:
Зцідити з опеньків рідина. Копчену грудку і огірки нарізати тонкими брусочками. Горошок відкинути на друшляк, дати воді стекти. Покласти в миску опеньки, грудку, горошок і огірки, заправити майонезом і ретельно перемішати. Перед подачею додати в салат будь сухарі (не обов'язковий пункт).
Салат з маринованими опеньками - секрети та корисні поради від кращих кулінарів
Салат з маринованими опеньками - страва, над яким можна поекспериментувати. Якщо хочеться більш ніжного смаку, замість майонезу можна взяти сметану або змішати в рівних пропорціях. У рецептах, де використовується шинка, продукт можна замінити копченої або вареною ковбасою. Замість курячого філе цілком підійде філе індички. Головне - вибрати свіжий продукт. Зелену цибулю можна завжди замінити петрушкою або кропом. Листкові салати повинні стояти декілька годин, а в страви, де використовуються сухарики, снек потрібно додавати безпосередньо перед подачею. Якщо в банку гриби виявилися надто великими, їх можна порізати, але, як правило, салат з маринованими опеньками кладуть цілі грибочки. Існує ще один секрет: якщо в рецепті використовується ріпчаста цибуля, його можна попередньо замаринувати в маринаді від грибів.
Купувати мариновані опеньки рекомендується в скляній тарі - таким чином можна оцінити розмір і стан грибів. Всі гриби повинні бути однакового розміру і не мати чорних або темних плям. Якщо попалися гриби різного розміру, значить, вони неоднаково промариновались. Сам маринад не повинен бути занадто вузьким чи, навпаки, надмірно рідким. Помутніння маринаду в банку свідчать про зіпсоване товар, значить, продукт вже заграв. Хороші мариновані опеньки повинні бути від сіро-бежевого до темно-коричневого кольору. Помаранчевий колір грибів говорить, швидше за все, про штучному вирощуванні. Такий продукт значно поступається за смаковими якостями натуральним маринованою опенькам.
Рекламний блок
Багато любителі грибних салатів воліють додавати в закуску саме опеньки. Вся справа в їх приємний аромат, злегка в'язкий смак і мініатюрному розмірі. В різні салати і закуски ці гриби найчастіше додаються в маринованому вигляді. Салат з маринованими опеньками можна готувати, комбінуючи між собою різні продукти: свіжі та перероблені овочі, курку, шинку, сир, яйця, мариновані і консервовані продукти. Пощастило тим, хто завбачливо заготовлює на зиму консервацію: можна дістати з запасів баночку ароматних маринованих опеньків і приготувати з них найсмачніший салат. Якщо таке можливо ні, то доведеться дійти до найближчого магазину і придбати продукт - мариновані опеньки не є дефіцитом і продаються практично скрізь.
Салат з маринованими опеньками приваблює не тільки різноманітністю інгредієнтів, але і різними варіантами приготування. Закуску можна приготувати, змішавши всі компоненти салату разом із заправкою або розклавши продукти гірками. У багатьох рецептах салату з маринованими опеньками продукти викладаються шарами і промащуються заправкою. Не обмежений і вибір самої заправки: можна використовувати майонез, сметану, суміш майонезу і сметани, рослинні масла і різноманітні соуси, приготовлені на основі майонезу або олії з додаванням спецій і трав.
Салат з маринованими опеньками - підготовка продуктів та посуду
Готують салат з маринованими опеньками, як і всі інші закуски, в салатниці або глибокій мисці. Перш ніж скласти всі інгредієнти в посуд і перемішати їх з заправкою, слід попередньо обробити продукти. З маринованих опеньків необхідно зцідити зайву рідину і викласти в миску. У більшості рецептів ці гриби використовуються цілком, так як їх розмір невеликий. Овочі і м'ясо перед обробкою слід вимити, після цього можна приступити до варінні або обжарке інгредієнтів. Після завершення теплової обробки компоненти салату з маринованими опеньками нарізають, як того вимагає рецептура закуски. Подається страва на звичайних тарілках або в індивідуальних стаканчиках або формочках.
Рецепти салату з маринованими опеньками:
Рецепт 1: Салат з маринованими опеньками
Це смачне і поживне блюдо особливо припаде до смаку чоловічої аудиторії, завдяки вхідним до складу оптами і курячому м'ясу. З приготуванням цієї закуски впорається навіть недосвідчена господиня, так як готується салат з маринованими опеньками дуже легко з самих звичайних продуктів.
Необхідні інгредієнти:
Куряче філе - 200 г;
Маленька баночка маринованих опеньків;
Картопля - 3-4 шт.;
2 яйця;
Кріп;
Майонез.
Спосіб приготування:
Куряче філе зварити до готовності, дати м'ясу охолонути, нарізати у вигляді маленьких кубиків. Картоплю відварити у мундирі, охолодити, очистити від шкірки, порізати також кубиками. Зварені круто яйця порубати, кріп дрібно порубати. Тепер можна почати викладати шари салату з маринованими опеньками: першим шаром будуть гриби, промазані майонезом, далі слід куряче м'ясо і майонез, наступний шар - яйця і майонез, останній - картопля. Поставити салат в холодильник на 2 години просочуватися. Перед подачею перевернути салатницю на широке плоске блюдо таким чином, щоб грибочки виявилися зверху. Прикрасити страву зеленню кропу.
Рецепт 2: Салат з маринованими опеньками і огірками
Ця невигадлива закуска дуже швидко готується, але гості і з залишаться від неї без розуму. Ідеальний варіант для застілля, особливо часу на приготування складних страв немає.
Необхідні інгредієнти:
Банку гострих маринованих корнішонів;
Банку маринованих опеньків;
Червоний салатний цибуля - 2 шт.;
6 картоплин;
Рослинне масло.
Спосіб приготування:
Картоплю відварити в шкірці, остудити, зняти шкірку і нарізати невеликими кубиками. Мариновані корнішони нарізати кружечками. З опеньків злити рідину. Цибулю нарізати тонкими кільцями. Змішати всі інгредієнти в мисці і заправити рослинним маслом. Масло можна замінити або змішати з маринадом від опеньків.
Рецепт 3: Салат з маринованими опеньками і шинкою
Красиве святкове блюдо, яке стане гідною прикрасою будь-якого столу. Готується салат досить просто з доступних продуктів.
Необхідні інгредієнти:
Мариновані опеньки - 430 г;
2 картоплини;
2 моркви;
Шинка - 320 г;
3 курячих яйця;
Мариновані огірочки;
Майонез.
Спосіб приготування:
Опеньки відкинути на друшляк, дати воді стекти. Картоплю відварити, почистити і натерти на тертці. Моркву відварити, почистити і також натерти на крупній тертці. Шинку нарізати тонкими брусочками. Огірки дрібно порубати. Взяти глибоку салатницю або миску, змастити стінки рослинним маслом. На дно викласти опеньки. Зверху розкласти картоплю і промазати майонезом. На картоплю викласти нарізану шинку, як слід розподілити по поверхні і промазати майонезом. Поверх м'яса розкласти натерту моркву. Наступний шар - яйця і майонез. Останній шар - мариновані огірки і трохи майонезу. Поставити салат в холодильник на кілька годин настоюватися. Перед подачею перевернути закуску на плоске блюдо.
Рецепт 4: Салат з маринованими опеньками та квасолею
Швидкий і смачний рецепт салату з маринованими опеньками. Страву можна подавати до святкового столу або готувати до обіду у звичайні дні.
Необхідні інгредієнти:
Маленька банка маринованих опеньків;
1 помідор;
2 маринованих огірка;
70 г твердого сиру;
Житні сухарики з томатним смаком - 1 пачка;
Банку консервованої квасолі;
Зелена цибуля;
Майонез.
Спосіб приготування:
Опеньки і квасолю відцідити від рідини. Помідори та огірки нарізати невеликими кубиками. Сир натерти на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізати. З'єднати всі інгредієнти в мисці, заправити майонезом і перемішати. За 5 хвилин до подачі додати в салат житні сухарики.
Рецепт 5: Салат з маринованими опеньками і копченою грудкою
Дуже смачний, ситний і смачний салат. Страву можна запропонувати гостям за святковим столом.
Необхідні інгредієнти:
Копчена куряча грудка - 1 шт.;
4 солоних огірка;
Банку маринованих опеньків;
Банка зеленого горошку;
Пачка сухариків з грибним або м'ясним смаком;
Майонез - за смаком.
Спосіб приготування:
Зцідити з опеньків рідина. Копчену грудку і огірки нарізати тонкими брусочками. Горошок відкинути на друшляк, дати воді стекти. Покласти в миску опеньки, грудку, горошок і огірки, заправити майонезом і ретельно перемішати. Перед подачею додати в салат будь сухарі (не обов'язковий пункт).
Салат з маринованими опеньками - секрети та корисні поради від кращих кулінарів
Салат з маринованими опеньками - страва, над яким можна поекспериментувати. Якщо хочеться більш ніжного смаку, замість майонезу можна взяти сметану або змішати в рівних пропорціях. У рецептах, де використовується шинка, продукт можна замінити копченої або вареною ковбасою. Замість курячого філе цілком підійде філе індички. Головне - вибрати свіжий продукт. Зелену цибулю можна завжди замінити петрушкою або кропом. Листкові салати повинні стояти декілька годин, а в страви, де використовуються сухарики, снек потрібно додавати безпосередньо перед подачею. Якщо в банку гриби виявилися надто великими, їх можна порізати, але, як правило, салат з маринованими опеньками кладуть цілі грибочки. Існує ще один секрет: якщо в рецепті використовується ріпчаста цибуля, його можна попередньо замаринувати в маринаді від грибів.
Купувати мариновані опеньки рекомендується в скляній тарі - таким чином можна оцінити розмір і стан грибів. Всі гриби повинні бути однакового розміру і не мати чорних або темних плям. Якщо попалися гриби різного розміру, значить, вони неоднаково промариновались. Сам маринад не повинен бути занадто вузьким чи, навпаки, надмірно рідким. Помутніння маринаду в банку свідчать про зіпсоване товар, значить, продукт вже заграв. Хороші мариновані опеньки повинні бути від сіро-бежевого до темно-коричневого кольору. Помаранчевий колір грибів говорить, швидше за все, про штучному вирощуванні. Такий продукт значно поступається за смаковими якостями натуральним маринованою опенькам.
Рекламний блок
Салалат з маринованими опеньками - п'ять кращих рецептів. Як правильно і смачно приготувати салат з маринованими опеньками.
Reviewed by Unknown
on
жовтня 03, 2017
Rating:
Reviewed by Unknown
on
жовтня 03, 2017
Rating:

Немає коментарів: