Як правильно заморозити м’ясо овочі фрукти

Як правильно заморозити м’ясо овочі фрукти


У побуті кожна родина користується холодильником для охолодження, зберігання або заморожування продуктів. Заморозка є самим здоровим способом зберігання свіжих продуктів у сирому вигляді, так і вже приготованих страв. Але як правильно заморозити м’ясо овочі фрукти, щоб не втратити їх харчову цінність?


Заморожене м’ясо, як і будь-які інші продукти, організму шкоду не приносить. Якість м’яса при правильній заморожування і зберігання не знижується, його органолептичні властивості залишаються такими ж, як у свіжого чи охолодженого продукту.


Але це тільки в тому випадку, якщо м’ясо не піддавалося розморожувати і повторного заморожування знову. При повторній заморожування м’яса воно втрачає всі вітаміни і корисні речовини, залишаючи лише харчові волокна. Повторно яке заморожування м’ясо ніякої живильної цінності не представляє, а, крім того, воно стає твердим і набуває затхлий запах.


Коли ми говоримо про правильної заморожування, то маємо на увазі максимально глибоку в домашніх морозильних камерах заморожування продуктів. У сучасних морозилках температура досягає -20, -24 градусів, це є оптимальним показником для заморожування і зберігання продуктів тривалий час. Термін зберігання м’яса, риби і м’ясних продуктів у таких морозильних камерах – 24 місяці.


М’ясо потрібно розрізати на порційні або окремі шматки для приготування. Мити м’ясо перед заморожуванням не потрібно. Покласти порції м ’ яса в герметичні поліетиленові пакети, видавити з пакетів весь повітря. Кожен пакет запаяти праскою або зав’язати, щоб не було доступу повітря. Розкласти м’ясо в морозильній камері. Потрібно мати на увазі, що та температура, яка була на початку заморозки продукту, повинна зберегтися протягом всього терміну зберігання продукту, без підвищення або пониження.


При розморожуванні потрібно необхідну упаковку м’яса вийняти з морозильної камери і покласти в миску, яку поставити у загальний відділ холодильника. Пакет з м’ясом до кінця відтавання розкривати не потрібно.


Вітаміни, мікроелементи в заморожених овочах і фруктах зберігаються майже в незмінному вигляді, умови заморозки ті ж самі, що й для м’яса – не піддавати відтаванню і повторного заморожування.


Потрібно стежити за тим, щоб в пакеті або контейнері з продуктом залишалося як можна менше повітря. Контейнер з овочами або фруктами треба щільно закрити, целофанові пакети краще запаяти праскою.


М’яку полуницю ( а також малину, червону або чорну смородину, інші ягоди) можна зберігати у вигляді пюре. Ягоди помити і приготувати блендером пюре. Налити пюре у формочки для льоду і поставити в швидку заморозку. Потім вийняти кубики пюре з форм, насипати їх у щільний пакет і поставити в морозилку. Взимку можна виймати по кілька кубиків і додавати в напої, використовувати для прикраси морозива, десертів, давати дітям з йогуртом.



Виноград, вишню без кісточок, чорну смородину, журавлину, брусниці, щільну полуницю миють, обсушивают, потім насипають тонким шаром на піднос і ставлять на швидку заморозку. Після того, як ягода замерзне, потрібно стрибнути її в контейнер або мішечок, тару щільно закрити.


Кабачки, баклажани перед заморожуванням можна нарізати на кільця, знявши шкірку і вийнявши насіння з кабачків. Баклажани бланширувати у воді 2 хвилини, дати стекти воді. Заморозити колечка у відділенні швидкої заморозки, а потім скласти їх у герметичні пакети.


Можна зробити на зиму заготовку для борщу. Для цього помиті і обсушені морква, помідори, болгарський перець, селера нарізати так, як зазвичай для цього блюда, розкласти в невеликі контейнери або пакети і герметично закрити.


Для зими можна заморозити заготовку для овочеве рагу. Для цього порізати кубиками морква, помідори, баклажани, кабачки, селера, болгарський перець, гарбуз, покласти зелений горошок або стручки зеленої квасолі. Суміш перемішати, розкласти по контейнерах, щільно закрити.


Щавель ретельно промити в глибокій мисці, потім під проточною водою, покласти його в друшляк і опустити на 1 хвилину в киплячу воду. Дати стекти воді. Потім охолодити, нарізати і покласти в контейнери. При приготуванні супу щавель з контейнера опускають, не розморожуючи, в каструлю з готовим супом, доводять до кипіння і подають.


Кріп, петрушку, іншу зелень потрібно ретельно промити у великій мисці води, міняючи воду кілька разів, потім обсушити на рушниках. Зелень брати пучком, в целофановий пакет загортати в щільний неширокий циліндр, закріпивши потім кінці. Зелень зручно нарізати взимку: відрізати від циліндра необхідну кількість кілець спресованого зелені, а залишок прибрати тому в морозилку.


Зелений горошок заморожують так же, як і ягоди: у відділення швидкої заморозки поставити плоске блюдо з насипаних тонким шаром горохом. Коли горох замерзне – стрибнути в щільні герметичні мішечки або контейнери.


Можна заморожувати напівфабрикати – тефтелі з овочами, голубці, фарширований овочами або м’ясом перець. Для цього продукт готувати так же, як і зазвичай для варіння, але не варити, а сирими розкласти в порційні контейнери і поставити у відділення швидкої заморозки.


Знаючи, як правильно заморозити м’ясо овочі фрукти, можна зберегти всі поживні властивості свіжого продукту і забезпечити своїй родині вітамінізоване і корисне харчування на довгі зимові місяці.
Як правильно заморозити м’ясо овочі фрукти Як правильно заморозити м’ясо овочі фрукти Reviewed by Unknown on жовтня 06, 2017 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.