Сочники з сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
Масло вершкове -120 г;
Цукор-пісок - 1/2 склянки;
Яйце куряче - 1 штука;
Сметана - 120 г;
Борошно пшеничне - 2,5 склянки (для самого тіста, а також приблизно 0,5 склянки для підсипки);
Розпушувач для тіста - 1 чайна ложка (замість розпушувача можна покласти 0,5 чайної ложки соди і 0,5 чайної ложки лимонної кислоти);
Сіль - щіпка.
Для начинки:
Сир - 250 г;
Цукор-пісок - 2 столові ложки;
Борошно - 2 столові ложки;
Сметана - 4 столові ложки;
Білок від одного яйця.
Для змазування:
- 1 жовток.
Як приготувати сочники з сиром.
Перш ніж приступити до приготування тіста, я дістаю з холодильника масло, щоб воно трохи зігрілось при кімнатній температурі і стало більш м'яким. Для цього достатньо хвилин 10 - 15. Тісто я буду готувати в кухонному комбайні, мені так зручніше, та і швидше виходить. Але якщо такого немає, то можна скористатися міксером або ж звичайним віночком.
Отже, в чашу комбайна всипаю половину склянки цукру (стакан у мене об'ємом 250 мл) і кладу 120 г розм'якшеного вершкового масла.
1
Цукор з маслом розмішую до однорідного стану. Правда я відразу поставила не ту насадку, вона краще підходить для збивання більш рідкого тіста або крему. Я її замінила на іншу, і все пішло добре. Іноді в процесі приготування виникають непередбачені ситуації, нічого не поробиш.
2
Потім вбиваю яйце, кладу сметану і далі збиваю все разом.
3
В отриману суміш додаємо просіяне борошно, сіль і розпушувач тіста. Коли спеціального розпушувача у мене немає, то я використовую соду, змішану з лимонною кислотою в рівних пропорціях, тобто половину чайної ложки соди і стільки ж лимонної кислоти.
4З усіх інгредієнтів швидко замішую тісто. Довго вимішувати тісто не слід, так як воно «затягнеться» і буде жорстким.
5
Готове тісто викладаю з чаші комбайна на робочий стіл, злегка посипаний борошном.
6
Тісто вийшло ніжне, м'яке і злегка липне до рук, але це не страшно. Тісто зверху трохи посипаю борошном і, додатково вмочаючи руки в борошно, скачую з нього кулю.
7
Кульку з тіста кладу на тарілку, закриваю харчовою плівкою і ставлю в холодильник приблизно на годину. Якщо плівки немає, то її можна замінити звичайним поліетиленовим пакетом. Поки що моє тісто «відпочиває» в холодильнику, я приступаю до приготування сирної начинки. Начинку я готую вже без допомоги будь-якої техніки. Беру миску, в неї кладу сир і розминаю його виделкою.
8
Розбиваю яйце і відділяю жовток від білка. Жовток залишаю для змащування сочників, а білок піде в начинку. В розім'ятий сир додаю білок, хоча його бажано було б добре збити, але цього разу я полінувалася це зробити. Хоча смак сочників від цього практично не змінився. Туди ж кладу дві столові ложки цукру, дві столові ложки борошна і чотири столові ложки сметани.
9
Сирну начинку добре перемішуємо ложкою до однорідного стану і теж ставлю в холодильник.
10
Перед розрізанням тіста я включаю розігріватися духовку до температури 170 градусів. Після закінчення години дістаю тісто з холодильника і викладаю його на робочий стіл, попередньо посипаний борошном. З тіста скачую ковбаску. Вона у мене вийшла довжиною 48 сантиметрів.
11
Цю ковбаску я розрізаю приблизно на 12 рівних шматочків, тобто приблизно по 4 сантиметри кожен.
12
З отриманих шматочків тіста скачую кульки.
13
Потім беру одну кульку, і качалкою розкачую з нього круглий коржик. На половинку коржа кладу столову ложку сирної начинки.
14
Після цього складаю корж майже навпіл, залишаючи невеликий відкритий краєчок сирної начинки.
Сформований сочник кладу відразу на деко, в який попередньо ставлю на хвилину в духовку для розігріву і змащую вершковим маслом. Таким же чином формую всі залишилися сочні і складаю їх на деко. У мене на деко вмістилося за один раз шість штук. Залишений раніше в піалі яєчний жовток збиваю виделкою. Беру силіконовий пензлик, вмочую його під збитий жовток і змащую кожен сочень.
16
Духовка в мене розігрілася до потрібної температури, тобто до 170 градусів, і я ставлю в неї деко.
17
Час для випікання встановлюю 20 хвилин (у мене електрична духовка). Через 20 хвилин дістаю деко з готовими сочнями з духовки і перекладаю їх на тарілку.
18
Деко ще раз змащую вершковим маслом, кладу на неї шість сочників, які також змащую яєчним жовтком і поставити випікати в духовку на 20 хвилин. Спечені смаколики перекладаю на тарілку до вже раніше приготованих.
Сочники з сиром
Reviewed by Unknown
on
лютого 27, 2018
Rating:
Reviewed by Unknown
on
лютого 27, 2018
Rating:


Немає коментарів: