Пляцок «Вишневий
Збити яйця з цукром, додайте м'який маргарин, муку та порошок для випічки, замісити тісто.
Тісто розділити на 5 частин, до двох додати какао. Приготувати макову масу: запарити мак на 15 хвилин, перемолоти два рази через м'ясорубку, докласти масло, цукор, крохмаль і збиті на тугу піну білки. Вимішати легенько.
Пекти два темні коржі протягом 20 хв, при температурі 180 градусів. Білі коржі пекти з начинками: два з вишнями, третій з маком — 30 хв. при температурі 180 градусів.
Зробити крем: збиваємо масло з вареним згущеним молоком.
Перекладаємо пляцок:
спочатку білий корж із вишнями перемазати кремом, накриваємо темним коржем, знову — крем,
на нього — білий корж із маком, крем і темний корж,
знову — крем і білий корж із вишнями,
перевернутий вишнями всередину пляцка.
Зверху заливаємо розтопленим шоколадом. Залишаємо на ніч для просочування.
Поради:
• Щоб пришвидшити процес приготування, мак можна замінити готовою маковою масою (продають на базарі у бляшанках, польського виробництва), до якої додати лише масло і збитий білок.
• А ще можна вишні намочити у спиртові.
Приємного смаку!
Інгредієнти
- Тісто:
- Цукор 1 скл.
- Яйця 3 шт.
- Маргарин 1 пачка
- Мука 4,5 скл.
- Порошок для випічки 2 ч. л.
- Какао-порошок З ч. л.
- Начинка:
- вишні у власному соку 2 л.
- Макова маса:
- Маку 1 скл.
- Масло 100 г.
- Цукор 1 скл.
- Білок 1-го яйця
- Крохмаль 1 ст. л.
- Крем:
- масло 400 г.
- варене згущене молоко 1 банка
- шоколад для заливки
Рецепт приготування пляцок вишневий:
Збити яйця з цукром, додайте м'який маргарин, муку та порошок для випічки, замісити тісто.
Тісто розділити на 5 частин, до двох додати какао. Приготувати макову масу: запарити мак на 15 хвилин, перемолоти два рази через м'ясорубку, докласти масло, цукор, крохмаль і збиті на тугу піну білки. Вимішати легенько.
Пекти два темні коржі протягом 20 хв, при температурі 180 градусів. Білі коржі пекти з начинками: два з вишнями, третій з маком — 30 хв. при температурі 180 градусів.
Зробити крем: збиваємо масло з вареним згущеним молоком.
Перекладаємо пляцок:
спочатку білий корж із вишнями перемазати кремом, накриваємо темним коржем, знову — крем,
на нього — білий корж із маком, крем і темний корж,
знову — крем і білий корж із вишнями,
перевернутий вишнями всередину пляцка.
Зверху заливаємо розтопленим шоколадом. Залишаємо на ніч для просочування.
Поради:
• Щоб пришвидшити процес приготування, мак можна замінити готовою маковою масою (продають на базарі у бляшанках, польського виробництва), до якої додати лише масло і збитий білок.
• А ще можна вишні намочити у спиртові.
Приємного смаку!
Загрузка...
Пляцок «Вишневий
Reviewed by Unknown
on
квітня 05, 2018
Rating:
Немає коментарів: