Пляцок "Кобзар"
Тісто.
250 г м'якого маргарину + 4 скл. муки посікти, додати 2 скл. цукру, 2 жовтки, 250 г сметани, 2 ч.л. амонію(розвести у 2 ст.л. сметани). Замісити густе тісто. Розділити на 3 ч. Одну поставити у холодильнік. До двох інших додати по 1,5 ст.л. какао. Добре вимісити. Викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати 2 коржі при темп. 200 град. 30 - 40 хв. Вийняти з форми. Остудити.
Макова начинка. 150 г маку змолоти, запарити. Остудити. Додати 2 білки, збиті з 1 скл. цукру. Перемішати.
Рулети. Біле тісто розділити на 3 частини. Тоненько розкачати, змастити маковою начинкою, скрутити в рулет. Всі рулети викласти у застелену форму. Випікати при температурі 180 град. 50 - 60 хв. Остудити. Розрізати кожен рулет на шматочки 3 - 4 см, як на фото.
Крем. 400 г сметани + 200 г шоколаду підігріти на маленькому вогні, постійно помішуючи, до гарячого. Остудити. Збити з 300 г м'якого масла.
Збираємо пляцок. 1 корж з какао - 1/3 крему - шматочки рулетів, викладені щільно один біля одного, як на фото 10 - 2/3 крему - корж з какао - шоколадна помадка (рецепт тут).
Зверху пляцок посипати грецькими горіхами та сухим маком.
Пляцок "Кобзар"
Reviewed by Unknown
on
листопада 02, 2017
Rating:

Немає коментарів: