Сирна паска: покроковий рецепт
Інгредієнти
1 кг сиру
250 мл вершків 10% жирності
5 яєць
2 склянки цукру
250 г вершкового масла
100 г родзинок
100 г волоських горіхів
50 г цукатів
1 пакетик ванільного цукру
1 лимон
Покроковий рецепт приготування
1. Відокремте жовтки від білків і збийте.
2. У збиту жовткову масу додайте вершки і доведіть до кипіння на водяній бані або у каструлі з товстим дном. Постійно помішуйте і стежте, щоб жовтки з вершками не підгоріли. Отриманій масі дайте охолонути.
3. Горіхи обсмажте на сухій пательні або в духовці. Ізюм промийте і просушіть. Натріть цедру одного лимона.
4. Сир протріть через сито (можна двічі пропустити через м’ясорубку або протерти за допомогою блендера). До сиру додайте жовтки, цукор, родзинки, цукати, горіхи, лимонну цедру і ванільний цукор. Додайте нарізане кубиками вершкове масло і збийте сиркову масу за допомогою міксера до пишності і однорідності.
5. У спеціальну форму для Паски викладіть приготовлену суміш, попередньо застеливши її двома шарами вологої марлі. Поставте в холодильник під гніт мінімум на 12 годин. За цей час вийде зайва рідина і сирна Паска прийме красиву форму, прикрасити за вашим смаком цукатами
1 кг сиру
250 мл вершків 10% жирності
5 яєць
2 склянки цукру
250 г вершкового масла
100 г родзинок
100 г волоських горіхів
50 г цукатів
1 пакетик ванільного цукру
1 лимон
Покроковий рецепт приготування
1. Відокремте жовтки від білків і збийте.
2. У збиту жовткову масу додайте вершки і доведіть до кипіння на водяній бані або у каструлі з товстим дном. Постійно помішуйте і стежте, щоб жовтки з вершками не підгоріли. Отриманій масі дайте охолонути.
3. Горіхи обсмажте на сухій пательні або в духовці. Ізюм промийте і просушіть. Натріть цедру одного лимона.
4. Сир протріть через сито (можна двічі пропустити через м’ясорубку або протерти за допомогою блендера). До сиру додайте жовтки, цукор, родзинки, цукати, горіхи, лимонну цедру і ванільний цукор. Додайте нарізане кубиками вершкове масло і збийте сиркову масу за допомогою міксера до пишності і однорідності.
5. У спеціальну форму для Паски викладіть приготовлену суміш, попередньо застеливши її двома шарами вологої марлі. Поставте в холодильник під гніт мінімум на 12 годин. За цей час вийде зайва рідина і сирна Паска прийме красиву форму, прикрасити за вашим смаком цукатами
Сирна паска: покроковий рецепт
Reviewed by Unknown
on
березня 25, 2018
Rating:

Немає коментарів: