Пляцок "Вишиванка"
Ингредиенты
- для тіста:
- жовтки2 шт.
- цукор1/3 скл.
- сметана80 г.
- борошно250-300 г.
- масло вершкове160 г
- розпушувач тіста1 ч.л.
- дрібка солі
- какао1 ст. л.
- для безе:
- білки3 шт.
- цукор1-2 ст. л.
- крім того:
- густе повидло
- для крему:
- сметана250 мл.
- цукрова пудра1/3 скл.

Жовтки стерти з цукром до однорідної маси за допомогою виделки.

Борошно просіяти в глибоку миску, додати сіль, розпушувач, перемішати. У миску з борошном нарізати масло кімнатної температури і перетерти з борошном до отримання розсипчастої маси.
(масло можна замінити маргарином).
(масло можна замінити маргарином).

До борошна з маслом додати жовтки з цукром і сметану.

Замісити м'яке тісто, якщо потрібно підсипати ще борошна.

Тісто розділити на три рівних частини, до однієї з яких додати какао - вийшло темне тісто. Його також розділити на дві половини і покласти в морозильну камеру на 30 хвилин. А світле тісто в холодильник.

Далі для безе добре збити білки з ложкою цукру.

Для начинки підготувати густе повидло - у мене сливове (смачно також із смородиновим варенням).
Форму для випічки вистелити папером для випічки. За допомогою качалки розкачати світле тісто в корж розміром 20 на 20 см., і товщиною коржа близько 1 см. Потім за допомогою столової ложки змастити корж густим повидлом, на повидло викласти половину білкової піни і зверху рівномірно натерти на грубій терці шар чорного тіста. Так підготувати два коржі.
Випікайте коржі при температурі 180 градусів до готовності.
Форму для випічки вистелити папером для випічки. За допомогою качалки розкачати світле тісто в корж розміром 20 на 20 см., і товщиною коржа близько 1 см. Потім за допомогою столової ложки змастити корж густим повидлом, на повидло викласти половину білкової піни і зверху рівномірно натерти на грубій терці шар чорного тіста. Так підготувати два коржі.
Випікайте коржі при температурі 180 градусів до готовності.

Для сметанного крему знадобиться свіжа, жирна і проціджена сметана.
Завчасно до приготування пляцка викласти сметану в марлю, складену в 3-4 шари, і підвісити. Під низ поставити тарілку, в яку буде стікати сироватка. Тримати сметану в такому вигляді протягом 2-3 годин в холодильнику. Для крема густу сметану збийте з цукровою пудрою міксером.
Охолоджені коржі перемазати кремом і залишити "Вишиванку" на 8-9 годин в холодильнику, настоятися.
Завчасно до приготування пляцка викласти сметану в марлю, складену в 3-4 шари, і підвісити. Під низ поставити тарілку, в яку буде стікати сироватка. Тримати сметану в такому вигляді протягом 2-3 годин в холодильнику. Для крема густу сметану збийте з цукровою пудрою міксером.
Охолоджені коржі перемазати кремом і залишити "Вишиванку" на 8-9 годин в холодильнику, настоятися.

Смачного Вам!


Пляцок "Вишиванка"
Reviewed by Unknown
on
жовтня 01, 2017
Rating:
Reviewed by Unknown
on
жовтня 01, 2017
Rating:

Немає коментарів: