Медовий торт з чорносливом і горіхами
Інгредієнти для тіста:
масло вершкове - 100 г
цукор - 100 г
мед (у мене штучний) - 1 склянка
яйця - 2 шт.
сода гашена оцтом - 1 ч. л.
борошно - 350 г
Інгредієнти для крему:
сметана (15-20 %) - 800-900 г
цукор - 100 г
А також:
грецькі горіхи - 200 г
чорнослив - 250 г
Медовий торт з чорносливом і горіхами.
Приготування медового торта з чорносливом:
Коржі для цього торта я випікала у формі діаметром 28 см.
Перетираємо яйця з цукром.
В невеликій каструлі яйця перетерти з цукром.
Додаємо масло і мед.
Додати туди масло, мед і соду гашену оцтом чи лимонним соком.
Ставимо на водяну баню і додаємо гашену соду.
Поставити на водяну баню і, постійно помішуючи, тримати до повного розчинення цукру і масла.
Додаємо борошно.
Як тільки маса стане однорідною, каструлю зняти з водяної бані і додати до медової маси заздалегідь просіяне борошно.
Тісто готове.
Тісто перемішати ложкою і поставити на 5-6 год. в холодильник (можна залишити на ніч).
Випікаємо коржі.
Потім тісто вийняти з холодильника і дати постояти при кімнатній температурі ще 2 години. Після цього тісто поділити на 5 частин. Кожну частину викласти у змащену олією форму, розтягуючи руками по всій площині. Щоб тісто легше викладалося, руки періодично змочуйте у воді. Випікати у розігрітій до 180 °С духовці на верхньому ярусі протягом 10-12 хв., поки корж добре не зарум’яниться.
Коржі готові.
З п’яти отриманих коржів один корж використаємо для посипки торта.
Підсушуємо подрібнений корж.
Для цього корж порвати на маленькі шматочки і підсушити на верхньому ярусі духовки при температурі 150 °С. Потім підсушені шматки подрібнити на крихти.
Подрібнені горіхи і чорнослив.
Горіхи і чорнослив подрібнити ножем.
Збиваємо сметану з цукром.
Сметану з цукром збити міксером і візуально поділити на 4 частини. Три частини підуть на перекладення коржів, а 4-та – для змащування верху і боків торта.
Перемащуємо коржі кремом.
На крем викласти горіхи і чорнослив.
Зверху знову шар крему.
Горіхи і чорнослив знову злегка змастити кремом. Накрити наступним коржем і повторити процедуру.
Медовий торт з чорносливом і горіхами готовий.
Викласти останній корж, верх і боки торта змастити кремом, що залишився, та присипати крихтами. Торт поставити в холодильник на 12-24 год. Медовий торт з чорносливом і горіхами готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Інгредієнти для тіста:
масло вершкове - 100 г
цукор - 100 г
мед (у мене штучний) - 1 склянка
яйця - 2 шт.
сода гашена оцтом - 1 ч. л.
борошно - 350 г
Інгредієнти для крему:
сметана (15-20 %) - 800-900 г
цукор - 100 г
А також:
грецькі горіхи - 200 г
чорнослив - 250 г
Медовий торт з чорносливом і горіхами.
Приготування медового торта з чорносливом:
Коржі для цього торта я випікала у формі діаметром 28 см.
Перетираємо яйця з цукром.
В невеликій каструлі яйця перетерти з цукром.
Додаємо масло і мед.
Додати туди масло, мед і соду гашену оцтом чи лимонним соком.
Ставимо на водяну баню і додаємо гашену соду.
Поставити на водяну баню і, постійно помішуючи, тримати до повного розчинення цукру і масла.
Додаємо борошно.
Як тільки маса стане однорідною, каструлю зняти з водяної бані і додати до медової маси заздалегідь просіяне борошно.
Тісто готове.
Тісто перемішати ложкою і поставити на 5-6 год. в холодильник (можна залишити на ніч).
Випікаємо коржі.
Потім тісто вийняти з холодильника і дати постояти при кімнатній температурі ще 2 години. Після цього тісто поділити на 5 частин. Кожну частину викласти у змащену олією форму, розтягуючи руками по всій площині. Щоб тісто легше викладалося, руки періодично змочуйте у воді. Випікати у розігрітій до 180 °С духовці на верхньому ярусі протягом 10-12 хв., поки корж добре не зарум’яниться.
Коржі готові.
З п’яти отриманих коржів один корж використаємо для посипки торта.
Підсушуємо подрібнений корж.
Для цього корж порвати на маленькі шматочки і підсушити на верхньому ярусі духовки при температурі 150 °С. Потім підсушені шматки подрібнити на крихти.
Подрібнені горіхи і чорнослив.
Горіхи і чорнослив подрібнити ножем.
Збиваємо сметану з цукром.
Сметану з цукром збити міксером і візуально поділити на 4 частини. Три частини підуть на перекладення коржів, а 4-та – для змащування верху і боків торта.
Перемащуємо коржі кремом.
На крем викласти горіхи і чорнослив.
Зверху знову шар крему.
Горіхи і чорнослив знову злегка змастити кремом. Накрити наступним коржем і повторити процедуру.
Медовий торт з чорносливом і горіхами готовий.
Викласти останній корж, верх і боки торта змастити кремом, що залишився, та присипати крихтами. Торт поставити в холодильник на 12-24 год. Медовий торт з чорносливом і горіхами готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Медовий торт з чорносливом і горіхами
Reviewed by Unknown
on
жовтня 04, 2017
Rating:
Reviewed by Unknown
on
жовтня 04, 2017
Rating:


Немає коментарів: