Плов з куркою
Плов з куркою: 3 рецепта
Незважаючи на те, що основних інгредієнтів у цій страві всього лише два (рис і куряче м'ясо), готувати плов з куркою можна кількома різними способами, які відрізняються один від одного не тільки складом використовуваних спецій, але і етапністю закладки інгредієнтів.
Зміст
Як приготувати плов з куркою самостійно з першого разу так, щоб він не нагадував рисову кашу? Вся справа в правильному виборі посуду. Використовуй тільки справжній казан або гусятницю. Ніякі каструльки краще не брати, так як готувати курячий плов в них не вийде!
Інгредієнти:
Куряче філе - близько 1 кг;
Рис дліннозерновой - 08 кг;
цибуля ріпчаста - 3 великі головки;
морква - 3 великих плоду;
часник - 2 головки;
олія - 05 склянки;
родзинки - близько 50 грам;
спеції - зіра 4 чайні ложки; коріандр - 2 чайні ложки; томат сушений - не менше 1 чайної ложки; сіль - приблизно 1 чайна ложка; перець чорний - половина чайної ложки.
Приготування:
Приготування починається з підготовки інгредієнтів. Рис потрібно гарненько промити під сильним струменем негарячій проточної води, ізюм замочити крутим окропом, курку нарізати середніми шматочками. Овочі готуються наступним чином: морква нарізати великою соломкою, цибулю - кубиками, а з часнику просто знімається верхня лушпиння.
Тепер можна готувати. Постав казан або гусятницю на плиту, влий все наявне масло і почекай, поки воно добре не розжариться. Тепер можна приступити до обжарке інгредієнтів. Першим відправляємо в казан цибулю. Обов'язково добре перемішуємо, інакше він може пригоріти. Далі курка - її додамо, коли цибуля стане практично прозорим. І разом з нею в казан додамо смажитися порізану моркву і цілі головки часнику. Продовжуємо готувати.
Через 10 хвилин у казан потрібно додати крутий окріп. Це робиться, що називається, «на око» - вода повинна покривати основу плову приблизно на 1 см (можна трохи більше). Близько 10 хвилин варимо плов, потім додаємо спеції (крім 2 чайних ложок зіри) і останній раз перемішуємо нашу основу. Витягни часник і відклади її в бік - він ще стане в нагоді.
Тепер закладаємо рис. Його потрібно розподілити в казані рівним шаром, і вода також повинна покривати його шаром приблизно в 1 див. Приправимо рис однією чайною ложкою зіри. Тепер протягом 20-25 хвилин потрібно готувати плов у відкритому посуді на середньому вогні (поки не вбереться вся вода). Далі обережно перемішуємо рис (не чіпати основу!), додаємо ще одну чайну ложку зіри і «маскують» в рисі часник.
Завершальний етап приготування плову - це ловлення рису з куркою на середньому вогні протягом півгодини. Кришку від казана використовувати не можна, найкраще накрити рис керамічним стравою, діаметр якого менше, ніж сам казан.
По закінченні вказаного часу зніми казан з вогню, дістань часник (він більше не знадобиться) і перемішай одержаний плов. Подавати плов потрібно обов'язково з дрібно нарубаної свіжої зеленню.
Як варіант, на етапі закладки рису в плов можна додати вимочені шматочки чорносливу. Тоді смак плову з куркою буде трохи сладковат. Спробуй готувати і з чорносливом, і без нього. Мої домашні люблять обидва варіанти.
Плов з куркою
Reviewed by Unknown
on
жовтня 24, 2017
Rating:
Reviewed by Unknown
on
жовтня 24, 2017
Rating:

Немає коментарів: