Риба в томаті
Інгредієнти для рецепта
риба філе свіжа або заморожена 2 шт.
різані томати у власному соку 3 ст. ложки з гіркою
цибуля ріпчаста жовтий або білий 1 велика цибулина
морква свіжа 1 велика або 2 маленьких
зелень на ваш смак (кріп, петрушка, кінза)
сік зі свіжого лимона 1 ст. ложка
лавровий лист 2-3 листочка
сіль крупна, перець мелений, цукор (щіпка)
оливкова олія 4-5 ст. л
ryba-v-tomate-1
Як приготувати рибу в томаті з морквою і цибулею
Для цього рецепта бажано використовувати готові консервовані томати, нарізані на шматочки, без шкірки у власному соку. Але якщо їх немає, візьміть дві-три м’ясистих помідори обшпарте окропом, зніміть жорстку шкірку і наріжте м’якоть на кубики. Видаліть зайву рідину
Рибу (я готувала з замороженого філе тілапії) наріжте на шматочки. Цибулю і моркву очистіть і наріжте досить крупно. Зелень подрібніть. Лаврові листочки помийте.
Ємність, в якій ви будете гасити рибу в томаті, рясно змастіть оливковою олією і викладіть підготовлені інгредієнти: рибу, цибулю, моркву, зелень, зверху нарізані томати, зелень і лавровий лист. Томати посипте маленької щіпкою цукру – буде смачно! Зверху все інгредієнти збризніть оливковою олією.
Поставте ємність з кришкою на плиту на невеликий вогонь. Через 10 хвилин ємність струсніть, щоб делікатно перемішати інгредієнти.
Готуйте протягом 1 години на дуже помірному температурному режимі, не перемішуючи. Якщо треба, трохи струсніть ємність, щоб страва не перетворилося на рибну кашу. В кінці гасіння посипте сіллю і свіжомеленим перцем.
Тушкована риба ідеально поєднується з відварною картоплею – приготуйте його паралельно з основною стравою. Половинки або четвертинки картоплі збризніть маслом і посипте свіжою зеленню.
Перед подачею на стіл рибу з овочами збризніть лимонним соком.
В цьому рецепті заморожена риба виділила при готуванні рідину і тим самим дозволила страви тушкуватися без додавання бульйону або води. Якщо готуєте зі свіжої, майте під рукою гарячу рідину, вона може знадобитися.
Не перемішуйте страву при гасінні – змішуйте інгредієнти і уникайте їх прилипання до дна легкими встряхиваниями ємності, в якій готуєте.
Риба в томаті
Reviewed by Unknown
on
жовтня 08, 2017
Rating:
Reviewed by Unknown
on
жовтня 08, 2017
Rating:


Немає коментарів: