Торт Рижик

Торт Рижик


 першу чергу познайомимо вас з класичним рецептом приготування цього грандіозного торта. Цей рецепт перевірений роками і поколіннями домогосподарок, так що в отриманні чудового результату можете навіть не сумніватися, і сміливо приступати до справи.
Для приготування торта Рижик вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
1. Цукровий пісок - 2 склянки.
2. Мед - 100 грам.
3. Курячі яйця - 2 штуки.
4. Вершкове масло - 30 грам.
5. Харчова сода - 1 чайна ложка.
6. Пшеничне борошно - 1 кг.
7. Сметана з високим відсотком жирності - 500 грам.
Інструкція по приготуванню:
1. У процесі приготування Рижика крем готується в першу чергу. Отже, сметану з'єднуємо з однією склянкою цукрового піску, збиваємо за допомогою міксера до отримання пишного крему.
Прибираємо сметанний крем в холодильник на одну годину.
2. Тепер займемося приготування тіста для коржів. У миску розбиваємо курячі яйця, додаємо залишився цукровий пісок, збиваємо за допомогою міксера до густої піни.
Додаємо вершкове масло, мед і соду, ще раз перемішуємо. Ставимо суміш на водяну баню. Прогріваємо протягом п'ятнадцяти хвилин при постійному помішуванні.
Суміш має збільшитися в об'ємі в кілька разів. Потім знімаємо миску з водяній бані і даємо отриманої масі трохи охолонути.
Тепер поступово починаємо вводити просіяне борошно. Руками замішуємо м'яке еластичне тісто і ділимо його на десять рівних частин.
Робочу поверхню столу присипаємо борошном, розкачуємо тонкі коржі, укладаємо на деко і по черзі випікаємо в заздалегідь розігрітій до двохсот градусів духовці протягом приблизно десяти хвилин. Ще теплі коржі обрізаємо і надаємо їм потрібну форму.
З обрізків робимо крихту.
3. Остиглі коржі щедро промазуємо охолодженим сметанним кремом і складаємо один на одного. Бока і верхівку також мажемо кремом і посипаємо сухарями з обрізків.
Прибираємо торт на ніч у холодильник для просочення.
Торт Рижик готовий! Приємного апетиту!
Торт Рижик Торт Рижик Reviewed by Unknown on березня 08, 2018 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.