Горіхово-яблучний пляцок
Інгредієнти
Для бісквітів:
Яйця 6 шт.
Цукор 1 ст.
Борошно 1 ст.
Розпушувач 1ч.л.
Для яблучно – горіхового коржа:
Борошно 2 ст.
Білки 4 шт.
Жовтки 1 шт.
Цукор 3 ст. л. для білків і 0,5 ст. для яблук
Горіхи 1 ст.
Родзинки 100 гр.
Олія 0,5 ст.
Мед 3 ст.л.
Сода 1 ч.л.
Яблука 800-850 гр.
Для крему:
Жовтки 3 шт.
Борошно 2 ст.л.
Крохмаль 2 ст.л.
Молоко 1 ст.
Цукор 3 ст.л.
Масло вершкове 250 г.
Йогурт 250 мл. (густий)
Готуємо бісквіти:
Для бісквітів збити цукор з яйцями, так щоб маса збільшилась більш як у два рази.
Добавимо борошно, змішане з розпушувачем і добре все перемішаємо.
Консистенцію отримаємо густої сметани.
Виливаємо суміш у форму для запікання, застелену пергаментом і змащену олією і ставимо випікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Коли бісквіт повністю вихолоне розрізаємо його навпіл і отримаємо два коржі.
Яблучно-горіховий корж:
Для яблучно–горіхового коржа очищаємо яблука, нарізаємо невеликими кубиками. Насипаємо до порізаних яблук 0,5 стакана цукру, 0,5 стакана олії, родзинки і подрібнені горіхи, все добре перемішуємо і залишаємо на дві години.
Білки збиваємо з 3 ст. л. цукру, додайте їх до яблучно – горіхової маси. Туди ж додаємо борошно, жовток, мед, соду і все ретельно перемішуємо.
Висипаємо у форму застелену пергаментом і змащену олією і ставимо випікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин, до готовності.
Крем для пляцка
Для крему в каструлю наливаємо молоко, додаємо жовтки, борошно, крохмаль, цукор і ставимо варитися на маленькому вогні, постійно помішуючи, доки суміш не стане густою.
Коли ця суміш охолоне, додаємо кімнатної температури вершкове масло і збиваємо у пишну масу.
В кінці додати йогурт (я робила домашній йогурт в мультиварці) і ще трішки збиваємо.
Коли коржі і крем охолонуть, на низ покласти половину бісквітного коржа, рівномірно намазати кремом, далі яблучно - горіховий корж, знову крем, другу половина бісквітного коржа.
З боків пляцок змащуємо кремом, а зверху помадкою.
Приготування помадки
Для помадки беремо 100 мл молока, 2 ст.л. цукру, 2 ст.л. какао, 50-70 гр. масло.
Все кладемо у каструлю і варимо на повільному вогні, постійно помішуючи хвилин 5, поки помадка не стане густою.
Готовий горіхово-яблучний пляцок поставити у холодильник на 2-4 години. Розрізаємо на порційні шматочки та смакуємо чудовий ніжний пляцок. Такий варіант пляцка можна зробити на День народження, робиться доволі швидко (у мене все зайняло приблизно до 3-х годин). Вага пляцка вийшла біля 3-х кг.
Загрузка...
Для бісквітів:
Яйця 6 шт.
Цукор 1 ст.
Борошно 1 ст.
Розпушувач 1ч.л.
Для яблучно – горіхового коржа:
Борошно 2 ст.
Білки 4 шт.
Жовтки 1 шт.
Цукор 3 ст. л. для білків і 0,5 ст. для яблук
Горіхи 1 ст.
Родзинки 100 гр.
Олія 0,5 ст.
Мед 3 ст.л.
Сода 1 ч.л.
Яблука 800-850 гр.
Для крему:
Жовтки 3 шт.
Борошно 2 ст.л.
Крохмаль 2 ст.л.
Молоко 1 ст.
Цукор 3 ст.л.
Масло вершкове 250 г.
Йогурт 250 мл. (густий)
Готуємо бісквіти:
Для бісквітів збити цукор з яйцями, так щоб маса збільшилась більш як у два рази.
Добавимо борошно, змішане з розпушувачем і добре все перемішаємо.
Консистенцію отримаємо густої сметани.
Виливаємо суміш у форму для запікання, застелену пергаментом і змащену олією і ставимо випікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Коли бісквіт повністю вихолоне розрізаємо його навпіл і отримаємо два коржі.
Яблучно-горіховий корж:
Для яблучно–горіхового коржа очищаємо яблука, нарізаємо невеликими кубиками. Насипаємо до порізаних яблук 0,5 стакана цукру, 0,5 стакана олії, родзинки і подрібнені горіхи, все добре перемішуємо і залишаємо на дві години.
Білки збиваємо з 3 ст. л. цукру, додайте їх до яблучно – горіхової маси. Туди ж додаємо борошно, жовток, мед, соду і все ретельно перемішуємо.
Висипаємо у форму застелену пергаментом і змащену олією і ставимо випікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин, до готовності.
Крем для пляцка
Для крему в каструлю наливаємо молоко, додаємо жовтки, борошно, крохмаль, цукор і ставимо варитися на маленькому вогні, постійно помішуючи, доки суміш не стане густою.
Коли ця суміш охолоне, додаємо кімнатної температури вершкове масло і збиваємо у пишну масу.
В кінці додати йогурт (я робила домашній йогурт в мультиварці) і ще трішки збиваємо.
Коли коржі і крем охолонуть, на низ покласти половину бісквітного коржа, рівномірно намазати кремом, далі яблучно - горіховий корж, знову крем, другу половина бісквітного коржа.
З боків пляцок змащуємо кремом, а зверху помадкою.
Приготування помадки
Для помадки беремо 100 мл молока, 2 ст.л. цукру, 2 ст.л. какао, 50-70 гр. масло.
Все кладемо у каструлю і варимо на повільному вогні, постійно помішуючи хвилин 5, поки помадка не стане густою.
Готовий горіхово-яблучний пляцок поставити у холодильник на 2-4 години. Розрізаємо на порційні шматочки та смакуємо чудовий ніжний пляцок. Такий варіант пляцка можна зробити на День народження, робиться доволі швидко (у мене все зайняло приблизно до 3-х годин). Вага пляцка вийшла біля 3-х кг.
Горіхово-яблучний пляцок
Reviewed by Unknown
on
квітня 13, 2018
Rating:
Немає коментарів: