Пляцок з яблучно-горіховою начинкою
Тісто: 350 г борошна, 3 жовтки, 3 ложки сметани, 200 г маргарини, 0,5 склянки цукру, 1 чайна ложечка порошку до печива.
Яблучна начинка: 1 кг яблук, 3 столові ложки води, 3 столові ложки цукру – все зварити на пюре. Охолодити.
Горіхова начинка: 200 г мелених горіхів, 1 склянка молока, 1 склянка цукру – варити, поки не згусне. Охолодити, розтерти із 200 г масла.
Замісити тісто й поставити на холод на 30 хвилин.
З тіста спекти 2 коржі. На перший корж накласти яблучне пюре, накрити другим коржем. На нього накласти горіхову начинку. Зверху помастити шоколадною поливкою.
Поливку готуємо так: 3 столові ложки какао, 50 г масла, 2 столові ложки молока, 0,5 склянки цукру – все зварити, безперестанку помішуючи. Трошки охолодити. Коли глазур почне гуснути, помастити нею пляцок.
Яблучна начинка: 1 кг яблук, 3 столові ложки води, 3 столові ложки цукру – все зварити на пюре. Охолодити.
Горіхова начинка: 200 г мелених горіхів, 1 склянка молока, 1 склянка цукру – варити, поки не згусне. Охолодити, розтерти із 200 г масла.
Замісити тісто й поставити на холод на 30 хвилин.
З тіста спекти 2 коржі. На перший корж накласти яблучне пюре, накрити другим коржем. На нього накласти горіхову начинку. Зверху помастити шоколадною поливкою.
Поливку готуємо так: 3 столові ложки какао, 50 г масла, 2 столові ложки молока, 0,5 склянки цукру – все зварити, безперестанку помішуючи. Трошки охолодити. Коли глазур почне гуснути, помастити нею пляцок.
Загрузка...
Пляцок з яблучно-горіховою начинкою
Reviewed by Unknown
on
квітня 17, 2018
Rating:
Немає коментарів: