Литий пляцок з сирним кремом
Литий пляцок з сирним кремом – інгредієнти
Світле тісто:
Крохмаль – 150 г.
Борошно – 50г.
Цукор – 1 склянка.
Сіль – щіпка.
Оцет (9%) – 1 ст.л.
Розпушувач – ½ ч.л.
Білки – 6 штук.
Для темного тіста:
Яйця – 6 штук.
Цукор – ¾ склянки.
Борошно – 1 склянка.
Сіль – щіпка.
Розпушувач – 1 ч.л.
Какао темне – 2 ст.л.
Для сирного крему:
Сир (перемелений 2 рази) – 1 кг.
Цукор – 1 склянка.
Ванільний цукор – 1 ст.л.
Жовтки – 6 штук.
Масло – 200 г.
Пудинг ванільний – 1 упаковка.
Крохмаль – 1 ч.л. (з гіркою).
Молоко – ½ склянки.
Додатково:
Шоколадна помадка.
Кокосова стружка.
Цікаве відео з нашого каналу:
Литий пляцок з сирним кремом – приготування
Світле тісто
Білки збиваємо до густої піни з дрібкою солі, по ложці вводимо цукор, та продовжуємо збивати до однорідної блискучої маси, як на безе (збиваємо на максимальній швидкості міксера).
Борошно, крохмаль та розпушувач змішуємо та просіюємо у збиті білки, додаємо оцет, аккуратно перемішуємо лопаткою чи дерев'яною ложкою.
Темне тісто
Білки збиваємо на найбільших оборотах міксера з дрібкою солі до густої піни. По ложці вводимо цукор та продовжуємо збивати до утворення гладкої однорідної маси. Зменшуємо швидкість міксера (до найменшої) та по одному вводимо жовтки (не припиняючи збивати.
Борошно перемішуємо з какао, та розпушувачем, просіюємо, акуратно вмішуємо в яєчну масу.
Форму (25х35) застеляємо пергаментом, по ложці в центр форми викладаємо тісто, чергуємо темне та світле. Коли все тісто у формі, можете ще зробити узори дерев'яною шпажкою.
Корж випікаємо при температурі 180 градусів 40-45 хвилин (до «сухого сірника»). Залишаємо корж охолоджуватися. Та розрізаємо на 3 коржі.
***ПРИМІТКА. Корж ріжеться краще, якщо це робити через добу після випічки.
Сирний крем
Пудинг та крохмаль розводимо в холодному молоці, добре вимішуємо, щоб не було грудочок.
Жовтки збити з цукром до пухкої світлої маси, додати м'яке масло та збивати хвилину.
Перемелений сир перекласти в каструлю, додати жовткову массу, поставити на малий вогонь та прогріти, постійно помішуючи, до повного о'єднання складників.
Коли сирна маса почне «булькати» (закипати), одним рухом вилити пудингову масу та швидко перемішати, варимо до загустіння.
Сирну масу охолоджуємо до температури тіла, часто помішуємо, щоб не утворилася «шкірочка».
В форму викладаємо нижній корж та змащуємо його половиною сирного крему, накриваємо другим коржем, викладаємо решту крему, вирівнюємо, накриваємо третім коржем, злегка притискаємо.
Ставимо пляцок в холодильник на 3-4 години.
Поливаємо шоколадною помадкою та за бажанням посипаємо кокосовою стружкою.
Смачного!
Світле тісто:
Крохмаль – 150 г.
Борошно – 50г.
Цукор – 1 склянка.
Сіль – щіпка.
Оцет (9%) – 1 ст.л.
Розпушувач – ½ ч.л.
Білки – 6 штук.
Для темного тіста:
Яйця – 6 штук.
Цукор – ¾ склянки.
Борошно – 1 склянка.
Сіль – щіпка.
Розпушувач – 1 ч.л.
Какао темне – 2 ст.л.
Для сирного крему:
Сир (перемелений 2 рази) – 1 кг.
Цукор – 1 склянка.
Ванільний цукор – 1 ст.л.
Жовтки – 6 штук.
Масло – 200 г.
Пудинг ванільний – 1 упаковка.
Крохмаль – 1 ч.л. (з гіркою).
Молоко – ½ склянки.
Додатково:
Шоколадна помадка.
Кокосова стружка.
Цікаве відео з нашого каналу:
Литий пляцок з сирним кремом – приготування
Світле тісто
Білки збиваємо до густої піни з дрібкою солі, по ложці вводимо цукор, та продовжуємо збивати до однорідної блискучої маси, як на безе (збиваємо на максимальній швидкості міксера).
Борошно, крохмаль та розпушувач змішуємо та просіюємо у збиті білки, додаємо оцет, аккуратно перемішуємо лопаткою чи дерев'яною ложкою.
Темне тісто
Білки збиваємо на найбільших оборотах міксера з дрібкою солі до густої піни. По ложці вводимо цукор та продовжуємо збивати до утворення гладкої однорідної маси. Зменшуємо швидкість міксера (до найменшої) та по одному вводимо жовтки (не припиняючи збивати.
Борошно перемішуємо з какао, та розпушувачем, просіюємо, акуратно вмішуємо в яєчну масу.
Форму (25х35) застеляємо пергаментом, по ложці в центр форми викладаємо тісто, чергуємо темне та світле. Коли все тісто у формі, можете ще зробити узори дерев'яною шпажкою.
Корж випікаємо при температурі 180 градусів 40-45 хвилин (до «сухого сірника»). Залишаємо корж охолоджуватися. Та розрізаємо на 3 коржі.
***ПРИМІТКА. Корж ріжеться краще, якщо це робити через добу після випічки.
Сирний крем
Пудинг та крохмаль розводимо в холодному молоці, добре вимішуємо, щоб не було грудочок.
Жовтки збити з цукром до пухкої світлої маси, додати м'яке масло та збивати хвилину.
Перемелений сир перекласти в каструлю, додати жовткову массу, поставити на малий вогонь та прогріти, постійно помішуючи, до повного о'єднання складників.
Коли сирна маса почне «булькати» (закипати), одним рухом вилити пудингову масу та швидко перемішати, варимо до загустіння.
Сирну масу охолоджуємо до температури тіла, часто помішуємо, щоб не утворилася «шкірочка».
В форму викладаємо нижній корж та змащуємо його половиною сирного крему, накриваємо другим коржем, викладаємо решту крему, вирівнюємо, накриваємо третім коржем, злегка притискаємо.
Ставимо пляцок в холодильник на 3-4 години.
Поливаємо шоколадною помадкою та за бажанням посипаємо кокосовою стружкою.
Смачного!
Загрузка...
Литий пляцок з сирним кремом
Reviewed by Unknown
on
квітня 19, 2018
Rating:
Немає коментарів: