Красою та смаком ця запіканка може змагатися з будь-яким тортом

              Красою та смаком ця запіканка може змагатися з будь-яким тортом


Для основи запіканки вам знадобиться:


Сирна запіканка. Інгредієнти
400 г сиру
близько 1/2 склянки (100 мл) молока (для сухого сиру)
110-130 г цукру
2 великих або 3 маленьких яйця
2 ст. ложки (40 г) манної крупи
40 г (2 ст. ложки з середньою гіркою) крохмалю
щіпка цедри лимона (за бажанням)
1 ч. ложка лимонного соку
ванілін на кінчику чайної ложки або ванільний цукор
щіпка соли
Сирна запіканка. Інгредієнти
Для верху:

1 склянка вишень без кісточок
5-6 невеликих яблук
3-4 ст. ложки сметани
цукор та кориця на смак
Примітка: Для запіканки можна використовувати будь-які ягоди або фрукти, а сир повинен бути однорідним, без крупинок і не дуже сухим. Інгредієнти розраховані для форми діаметром 18-22 см.

Спосіб приготування:

Манну крупу залийте водою кімнатної температури так, щоб вода покрила крупу, і залиште набухати на 40-60 хвилин.
Замочуємо манку
Жовтки відокремте від білків.
Відокремлюємо жовтки від білків
Жовтки розітріть з половиною цукру до білої піни. Другу половину цукру розітріть з манкою, а потім змішайте з розтертими жовтками.
Розтираємо жовтки
Якщо сир сухий, розведіть його молоком. Кількість молока регулюйте в залежності від сухості сиру. Вологий магазинний сир розводити не треба. Якщо сир абсолютно однорідний, просто гарненько змішайте його з молоком. В іншому випадку протріть розведений сир через сито 1-2 рази. Отримана сирна маса повинна бути консистенції дуже густої сметани.
Протираємо сир
Додайте підготовлений сир в жовтковий-манну масу, здобріть ваніліном, добре вимісіть.
Приготування сирної запіканки. Етап 5
Натріть цедру лимона в посуд з тістом, додайте лимонній сік, перемішайте.
Приготування сирної запіканки. Етап 6
Яєчні білки збийте з щіпкою солі в круту піну (невелика кількість солі робить стінки білкових пухирців більш еластичними та міцними), додайте в тісто, перемішуючи обережними рухами зверху вниз.
Додаємо збиті білки
Додайте в масу крохмаль, ретельно, але обережно вимішайте.
Додаємо крохмаль
Масу для запіканки вилийте в змащену маслом і посипану манною крупою роз'ємну форму.
Приготування сирної запіканки. Етап 9
Яблука очистіть, наріжте невеликими шматочками, викладіть на тісто, густо посипте корицею. Яблука зимових сортів краще злегка протушкувати на сухій сковороді з невеликою кількістю цукру, щоб вони карамелізуватися і стали м'якшими.
Розкладаємо яблукаПосипаємо запіканку корицею
Полийте поверхню запіканки сметаною, перемішаною з цукром. Вона збереже соковитість яблук і скріпить їх.
Приготування сирної запіканки. Етап 11
Поверх сметани не дуже густо розкладіть вишні.
Прикрашаємо запіканку вишнями
Запікайте в розігрітій до 180°С духовці 40-50 хвилин. Якщо верх почне пригорати, прикрийте форму папером. Під форму поставте ємність з водою, щоб низ менше пригорав.
Дайте запіканці повністю охолонути, а вже потім вийміть з форми та наріжте на порції. Запіканка, що охолола, трохи осідає, але уникнути цього практично неможливо.
Красою та смаком ця запіканка може змагатися з будь-яким тортом Красою та смаком ця запіканка може змагатися з будь-яким тортом Reviewed by Unknown on вересня 26, 2017 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.