Сирні еклери



                        Сирні еклери


Інгредієнти для приготування сирних еклерів:

Борошно — 120 гр.
Вода — 200 гр.
Вершкове масло — 100 гр.
Яйця — 2 шт.
Сіль — 1/4 ч. ложки
Цукор — 1 ст. ложка
Для крему:
Знежирений сухий сир — 150 гр.
Сметана  (25 %  жирності) — 50 гр.
Родзинки — 50 гр.
Ванільний цукор — 1 пакетик
Цукор — 3 ст. ложки
Інвентар:
Металева каструля
Склянка (200 гр.)
Міксер або віночок
Лист металевий
Пергамент для запікання
Шприц кондитерський
Кухняного ножа
Обробна дошка
Сито або м'ясорубка
Паперовий рушник
Порційне блюдо
Приготування сирних еклерів.
Крок 1: Підготовка (заміс) тесту.
змішуємо інгредієнти для тіста
Запаліть духовку для того, щоб вона прогрілася до температури 200 градусів. В цей час  налийте  в каструлю 200 мл кип'яченої  води. Для того, щоб вам було простіше орієнтуватися  - це 1 гранований стакан. Далі рідина ставимо на повільний вогонь, трохи прогріваємо. Після цього  додайте в каструлю наступні інгредієнти: вершкове масло, цукор і сіль. Енергійно помішуйте вміст каструлі ложкою до повного розчинення у воді всіх продуктів. Знімаємо каструлю з вогню. Потім повільно всипте борошно (3/4 граненого склянки), при цьому все перемішуємо міксером, робіть це 1,5 – 2 хвилини, не поспішаючи, ретельно перемішуючи, розбиваючи утворюються грудки. Далі тесту необхідно заваритися. Відставимо тісто і дамо йому трохи охолонути. Надалі необхідно  в  утворену масу вбити яйця по одному, одночасно змішуючи все міксером. Дуже важливо на цьому етапі враховувати одну особливість. Якщо ви використовуєте для приготування страви великі курячі яйця, то їх може виявитися багато для тіста і тоді воно вийде дуже рідким. Для того, щоб цього уникнути розбиваємо яйця в окрему ємність, збиваємо виделкою або вінчиком, після чого дозовано додаємо в тісто. При цьому контролюючи консистенцію суміші.
Крок 2: Випічка еклерів.
запікаємо тісто для еклерів
Застелити деко пергаментним папером. Вона запобіжить пригорання випічки. Надалі необхідно невеликими порціями викласти тісто на деко. Легше всього це робити за допомогою кондитерського шприца, хоча якщо на вашій кухні такий відсутній, ви можете скористатися двома чайними ложками. Ваша мета викласти кульки з тіста. Далі відправляємо деко в духовку, прогріту до температури 200 градусів на 25-30 хвилин.  Тісто має специфічну рису: при випіканні не рекомендується відкривати дверцята духової шафи і випускати жар. Тому,  навіть після вимкнення вогню,  дайте 10-15 хвилин  охолонути готовим кулькам в закритій духовці.
Крок 3: Приготування крему.
сирний крем
Під час випікання еклерів приготуємо крем. Змішаємо жирну сметану з ванільним і простим цукром. Дамо трохи часу, щоб цукор розчинився. Сир протремо через сито або пропустимо через м'ясорубку. Сир повинен бути достатньо сухим. Родзинки промиємо гарячою водою і просушити на паперовому рушнику. Змішаємо сир, сметану і родзинки.
Крок 4: Заповнення (фарширування) еклерів кремом.
заповнюємо еклери кремом
Зберемо з дека випечені  і охолоджені еклери. Надрежем кожен ножем приблизно до середини і начиним сирним кремом за допомогою шприца або ложечкою.
Крок 5: Подаємо сирні еклери.
готові еклери з сирною начинкою
Перед подачею на стіл викладаємо еклери на велике блюдо і посипаємо  цукровою пудрою.  Також десерт можна подати з будь-яким фруктовим сиропом. Бажано, щоб він був трохи кислуватим, так як це збалансує смак еклерів і доведе їх до досконалості.
Приємного апетиту!

Сирні еклери    Сирні еклери Reviewed by Unknown on вересня 18, 2017 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.