Печінка з овочами - рецепт з покроковими фото
Інгредієнти:
(4 порції)
400 гр. курячої печінки
200 гр. курячої грудки (за бажанням)
1 велика цибулина
3 середніх салатного перцю
3 середніх помідора
1/3 склянки окропу або білого вина
сіль, перець, спеції
2-3 шт. лаврового листа
рослинне масло
Починаємо приготування страви з підготовки печінки. У курячої печінки завжди є невелика кількість крові і не дуже апетитні плівки. Тому печінка потрібно викласти в яку-небудь ємність (наприклад, невелику каструлю) та промити, кілька разів міняючи воду. Після цього кухонними ножицями зрізають плівки, а печінка ділиться на порційні шматочки розмірами трохи менше сірникової коробки.
У цьому рецепті я пропоную разом з печінкою використовувати ще і невелика кількість курячої грудки. Робиться це з двох причин: по-перше, у страву додається ще один вишуканий смаковий штрих, по-друге, суміш темних шматочків печінки і світлих шматочків філе дуже прикрашають цю страву, роблять його більш святковим. Отже, якщо ви, як і я, вирішили використовувати трохи грудинки, то її слід також порізати на шматочки, трохи дрібніші, ніж шматочки печінки.
Печінку ріжемо шматочками
Далі нарізаємо цибулю. Цибулину очищаємо і нарізаємо півкільцями. Товщина півкілець повинна бути не менше 0,5 див. Якщо ми наріжемо лук тонше, то він може розпастися в процесі приготування.
Ріжемо цибулю для печінки з овочами
Переходимо до салатному перцю. Для краси страви краще використовувати кольоровий салатний перець. Ретельно миємо його, очистити від серцевини і насіння, а потім нарізаємо соломкою.
салатний перець Ріжемо для печінки з овочами
Наливаємо на сковорідку невелику кількість рослинної олії і протягом 3-4 хвилин підсмажуємо на ньому цибулю і солодкий перець. Викладати на сковорідку їх можна разом.
Тушкуємо овочі
Додаємо до цибулі і перцю нарізані печінку і грудку.
Кладемо печінку до овочів
Вливаємо в суміш 1/3 склянки окропу або білого вина. Звичайно, з вином смачніше. З приводу присутності в страві вина можете не переживати, оскільки при нагріванні алкоголь випаровується. До кінця готування градусів не буде, зате печінка з підливою придбають вишуканий витончений смак.
Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист і улюблені спеції. Особисто я застосовую або хмелі-сунелі, або набір спецій для курки. Після цього вміст сковорідки акуратно перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні.
Тушкуємо печінка з овочами
Додана на сковорідку вода, сік з печінки, м'яса та овочів в сумі дадуть досить багато рідини. Слід продовжувати приготування до того моменту, поки більша частина цієї підливи не википить. На це піде приблизно 7-10 хвилин.
Коли ми бачимо, що рідини на сковороді залишилося зовсім трохи, а печінку і м'ясо вже практично приготувалися, додаємо нарізані часточками помідори. Раніше помідори додавати не можна, інакше вони просто розпадуться. Потім всі ще раз перемішуємо і залишаємо на вогні ще на 2-3 хвилини.
Тушкуємо печінка з овочами і помідорами
Після закінчення цих 2-3 хвилин страва готова. Можна знімати з вогню і розкладати по тарілках.
Печінка з овочами
Печінка з овочами можна їсти, як окремо (що, на мій погляд, кілька марнотратно), так і з гарніром. На гарнір до цього блюда підійде дуже багато, наприклад, будь-які макаронні вироби, варену картоплю або пюре, гречана або пшоняна каша.
Різне
Інгредієнти:
(4 порції)
400 гр. курячої печінки
200 гр. курячої грудки (за бажанням)
1 велика цибулина
3 середніх салатного перцю
3 середніх помідора
1/3 склянки окропу або білого вина
сіль, перець, спеції
2-3 шт. лаврового листа
рослинне масло
Починаємо приготування страви з підготовки печінки. У курячої печінки завжди є невелика кількість крові і не дуже апетитні плівки. Тому печінка потрібно викласти в яку-небудь ємність (наприклад, невелику каструлю) та промити, кілька разів міняючи воду. Після цього кухонними ножицями зрізають плівки, а печінка ділиться на порційні шматочки розмірами трохи менше сірникової коробки.
У цьому рецепті я пропоную разом з печінкою використовувати ще і невелика кількість курячої грудки. Робиться це з двох причин: по-перше, у страву додається ще один вишуканий смаковий штрих, по-друге, суміш темних шматочків печінки і світлих шматочків філе дуже прикрашають цю страву, роблять його більш святковим. Отже, якщо ви, як і я, вирішили використовувати трохи грудинки, то її слід також порізати на шматочки, трохи дрібніші, ніж шматочки печінки.
Печінку ріжемо шматочками
Далі нарізаємо цибулю. Цибулину очищаємо і нарізаємо півкільцями. Товщина півкілець повинна бути не менше 0,5 див. Якщо ми наріжемо лук тонше, то він може розпастися в процесі приготування.
Ріжемо цибулю для печінки з овочами
Переходимо до салатному перцю. Для краси страви краще використовувати кольоровий салатний перець. Ретельно миємо його, очистити від серцевини і насіння, а потім нарізаємо соломкою.
салатний перець Ріжемо для печінки з овочами
Наливаємо на сковорідку невелику кількість рослинної олії і протягом 3-4 хвилин підсмажуємо на ньому цибулю і солодкий перець. Викладати на сковорідку їх можна разом.
Тушкуємо овочі
Додаємо до цибулі і перцю нарізані печінку і грудку.
Кладемо печінку до овочів
Вливаємо в суміш 1/3 склянки окропу або білого вина. Звичайно, з вином смачніше. З приводу присутності в страві вина можете не переживати, оскільки при нагріванні алкоголь випаровується. До кінця готування градусів не буде, зате печінка з підливою придбають вишуканий витончений смак.
Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист і улюблені спеції. Особисто я застосовую або хмелі-сунелі, або набір спецій для курки. Після цього вміст сковорідки акуратно перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні.
Тушкуємо печінка з овочами
Додана на сковорідку вода, сік з печінки, м'яса та овочів в сумі дадуть досить багато рідини. Слід продовжувати приготування до того моменту, поки більша частина цієї підливи не википить. На це піде приблизно 7-10 хвилин.
Коли ми бачимо, що рідини на сковороді залишилося зовсім трохи, а печінку і м'ясо вже практично приготувалися, додаємо нарізані часточками помідори. Раніше помідори додавати не можна, інакше вони просто розпадуться. Потім всі ще раз перемішуємо і залишаємо на вогні ще на 2-3 хвилини.
Тушкуємо печінка з овочами і помідорами
Після закінчення цих 2-3 хвилин страва готова. Можна знімати з вогню і розкладати по тарілках.
Печінка з овочами
Печінка з овочами можна їсти, як окремо (що, на мій погляд, кілька марнотратно), так і з гарніром. На гарнір до цього блюда підійде дуже багато, наприклад, будь-які макаронні вироби, варену картоплю або пюре, гречана або пшоняна каша.
Різне
Печінка з овочами - рецепт з покроковими фото
Reviewed by Unknown
on
лютого 26, 2018
Rating:
Reviewed by Unknown
on
лютого 26, 2018
Rating:

Немає коментарів: