Гречані тефтелі в томатному соусі

Гречані тефтелі в томатному соусі

Всі ми звикли, що тефтелі обов’язково повинні містити в своєму складі рис. Але як варіант, можна замінити рис відвареної гречаною крупою (готовою гречаною кашею). Завдяки гречці, яка практично не помітна у фарші і чудово його доповнює, тефтелі мають насичений м’ясний смак. А томатний соус, проникаючи в кожну тефтельку, робить її м’якою, соковитою і дуже смачною. Спробуйте, і вам обов’язково сподобається!


Інгредієнти:

фарш «Асорті» (свинина і яловичина в рівних частинах) – 500 г.

цибуля ріпчаста – 1 шт.

гречана каша (без масла) – 3 ст. л.

яйце – 1 шт.

томатна паста – 2 ст. л.

сіль, спеції (чорний перець мелений, коріандр) – за смаком

рослинна олія – для обсмажування

Приготування:

1. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і дрібненько ріжемо. Якщо у вашій родині не дуже люблять знаходити в тефтелях дрібні кубики цибулі, то можна натерти цибулину на тертці – тоді цибульна маса перетворитися в кашку і абсолютно не буде відчуватися.


2. Складаємо в глибоку миску фарш, додаємо до нього цибулю і яйце, все добре перемішуємо.


3. У підсоленій воді відварюємо гречку до повної готовності. Не заправляючи маслом, додаємо до фаршу 3 ст. л. каші. Присолюємо весь фарш за смаком, додаємо мелений перець і коріандр.


4. З готового фаршу формуємо тефтелі і обсмажуємо їх в олії з обох боків до рум’яної скоринки: спочатку з одного боку на помірному вогні протягом 2-3 хвилин, а потім на повільному вогні під кришкою з іншого боку протягом 4-5 хвилин.

5. Перекладаємо тефтелі в каструлю з товстим дном, заправляємо томатною пастою і заливаємо холодною водою, трохи солимо. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні протягом 20-30 хвилин.


Гречані тефтелі в томатному соусі готові! Подаємо їх до столу, прикрасивши зеленню.
Гречані тефтелі в томатному соусі Гречані тефтелі в томатному соусі Reviewed by Unknown on березня 16, 2018 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.