Користь йогурту для організму: кисломолочне ліки


Користь йогурту для організму: кисломолочне ліки
Справжній йогурт дійсно дуже благотворно впливає на травлення і організм людини:




Нормалізує травлення.

Він відновлює обмінні процеси, нормалізує мікрофлору шлунково-кишкового тракту. Ці властивості дуже допомагають після прийому антибіотиків, а також після перенесених травм і операцій.

Йогурт здатний вбивати різні кишкові та грибкові інфекції.

Багатий кальцієм і фосфором. Показаний людям з індивідуальною непереносимістю білка молока. Випадків алергії на справжній йогурт зафіксовано не було.

Містить кислоту, що допомагає кращому засвоєнню їжі.

Речовини йогурту блокують канцерогени – він дуже ефективний для очищення організму після отруєння.

У малих кількостях призводить до нормалізації ваги.


Йогурт є дуже спірним продуктом. Деякі вчені стверджують, що навіть натуральні йогурти несуть більше шкоди, ніж користі:


Молочнокислі бактерії йогурту не здатні вижити в організмі людини, так як на них впливає шлункова кислота і захисна система. А це значить, що в кращому випадку вживання цього продукту марно.

Бактерії, які все ж проникли через захисний бар'єр, здатні викликати діарею і гази, а також збільшувати число шкідливих мікробів.

Довго зберігаються йогурти містять багато шкідливих добавок консервантів і канцерогенів, які шкодять організму.

Не приносять користі і множинні барвники.

Щоб збільшити термін зберігання продукту з додавання фруктів і ягід, його обробляють радіоактивним випромінюванням.

Може викликати метеоризм в організмі.

У великих кількостях може призвести не до зниження ваги, а зовсім навпаки.

Який йогурт вважати справжнім

Йогурт шкоду і користь якого викликають так багато суперечок, все ж користується великою популярністю, а деякі лікарі радять це ласощі пацієнтам з розладами кишечника. Правда, із застереженням, що йогурт повинен бути справжнім і натуральним. Так який же саме продукт можна назвати справжнім-


Термін зберігання такого йогурту ніколи не перевищує семи днів, а часто навіть трьох днів. Якщо на баночці в магазині, ти побачиш цифру, що перевищує 7, то це говорить про те, що продукт містить дуже велике число консервантів і від його вживання краще утриматися.

Число різних добавок не повинно перевищувати відмітки 30%. Це самий максимум для цього кисломолочного продукту.

У складі повинні обов'язково міститися молочнокислі бактерії і незбиране молоко. Чим більше інших інгредієнтів у складі, тим менше користі і більше шкоди.

На думку японських вчених, такий продукт теж не приносить користі. Але очевидно, що шкоди від вживання таких йогуртів не буде, а для людей не виносять молока, це прекрасна альтернатива останньому.


Що міститься в натуральному йогурті

Співвідношення поживних речовин в йогурті приблизно таке:



Близько 5,9 г вуглеводів = 41%

Близько 4,1 г білка = 29%

Близько 1,5 г жирів = 24%

Вітаміни групи B

Вітамін A

Вітамін PP

Макро-і мікроелементи: кальцій, калій, фтор, залізо, магній, цинк та ін.


Це досить низькокалорійний продукт: в 100 г міститься близько 57 ккал.


З йогуртами, як і з будь-якими іншими продуктами, не слід переборщувати. Але він цілком може замінити молоко або кефір. Якщо худнеш, то баночка натурального йогурту на ніч не матиме негативних наслідків.


Приготування йогурту в домашніх умовах


Домашній йогурт гарантовано не міститиме консервантів і шкідливих речовин. Він дуже смачний, корисний і готувати його не так складно.


Фото: Користь йогурту для організму: кисломолочне ліки


Необхідні інгредієнти:



Молоко – 1 літр

Закваска: покупної йогурт без всяких добавок – 150-200 г або сметана – 100 г або суха йогуртовая закваска


Молоко краще брати свіже з мінімальним терміном зберігання, натуральне, а не відновлене. Закваску можна купити в аптеці.



Скип'яти молоко і остуди приблизно до 40 градусів. Воно повинно бути теплим, але не прохолодним.

Змішай молоко з йогуртом або сметаною, але не збивай. Для кращого перемішування сметану / йогурт можна попередньо трохи розбавити молоком.

Закрий суміш кришкою, на 5-6 годин помісти в тепле місце. Температура повинна становити 40 градусів – можна ставити посуд в трохи підігріту духовку.

Готовий йогурт можна розливати по заздалегідь простерилізувати банкам.


Термін зберігання такого домашнього продукту – 4 дні.


Технологія приготування йогурту на заквасці майже така ж. Детальна інструкція завжди є на упаковці.


У такій кисломолочний продукт можна додавати злаки, свіжі фрукти, ягоди.


Як і будь-який продукт, йогурт володіє своїми користю і протипоказаннями. Але любителям цього продукту не треба засмучуватися – просто вибирайте найбільш натуральний йогурт з мінімумом добавок. Або ж зробіть його самостійно.

















Користь йогурту для організму: кисломолочне ліки  Користь йогурту для організму: кисломолочне ліки Reviewed by Unknown on березня 20, 2018 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.